AktuelnoVesti

Novi Renault Megane Conquest (Arkana), hibridni SUV kupe za Evropu

Arkana ili Megan osvajanje

RENAULT MEGANE CONQUEST
19.9KPregleda

I Renault se uključuje u SUV Coupe maniju, stiže Megane Conquest ili Arkana

 

Kategorija urbanih kupe terenaca sve je popularnija u poslednjih nekoliko godina. Posebno u Evropi, gde su premijum brendovi već izbacili i po dve, tri, generacije ovog naizgled nespojivog segmenta. Ipak, čini se da je kategoriji falio model iz „kuhinje“ nešto pirstupačnijih proizvođača, kao što je Renault. Upravo u tu svrhu u Evropu stiže model Arkana, odnosno Megane Conquest za Adriatic područje. Model predstavljen prošle godine, ali samo za rusko tržište, stiže sa obogaćenom ponudom agregata, ali i nešto drugačijim imenom za deo Balkana.

 

RENAULT MEGANE CONQUEST

 

Prema saopštenju francuske kompanije, njihov prvi SUV coupé atletskih je linija i dinamičnog karaktera. Stiže na evropsko tržište opremljen naprednom tehnologijom, pokretan E-Tech hibridom. Kao i sa novom verzijom R.S. Line koja mu daje još upečatljiviji i dinamičniji dizajn.

 

RENAULT MEGANE CONQUEST

 

Spajanjem fluidnosti, elegancije i robusnosti u novom dizajnu, kakvim su do sada mogla da se  pohvale samo vozila premium marki, novi Renault Megane Conquest ruši konvencije tržišta SUV-ova u Evropi. Ovaj potpuno novi model zaokružuje Renaultovu paletu kompaktnih automobila, koju čine Mégane, Kadjar i Scénic, stoji u objavi iz Pariza.

 

Prostrani putnički i prtljažni prostor potvrđuju da je Renault Megane Conquest namenjen kako individualcima, tako i porodicama. Uz dva digitalna ekrana, među najvećima u klasi, vozačevo mesto je opremljeno bogatom tehnologijom koja stavlja naglasak na kvalitet i udobnost, poručuju iz Renaulta.

 

RENAULT ARKANA INS

 

Novi Renault Megane Conquest pokreću novi hibridni motori koji čine jedinstvenu ponudu u segmentu. E-Tech Hibrid snage 140 ks, kao i 1,3-litarski TCe 140 i TCe 160 sa 12V mikrohibridnim pogonom. Tehnologija E-Tech hibrida, koji već pokreću Clio, Captur i Mégane, je Renaultova inovacija nastala na osnovu iskustva stečenog na električnim vozilima i bolidima Formule 1, a tokom čijeg razvoja je prijavljeno 150 patenata.

 

RENAULT MEGANE CONQUEST

 

Pored hibridnih motora u ponudi će biti i klasični motori sa unutrašnjim sagorevanjem, 140 TCe EDC i 160 TCe EDC. Za početak, na našem tržištu biće dostupni upravo samo oni, bez hibridne ponude u startu.

 

RENAULT ARKANA ENT

 

Predstavljanje novog Renaulta Megane Conquest najavljeno je za prvu polovinu 2021. godine.

 

Arkana u Evropi, Megane Conquest u ex-Yu

Zanimljivo je da će se ovaj model u čitavoj Evropi, kao i u Rusiji od prošle godine, zapravo zvati Renault Arkana. Usled popularnosti modela Megane, ali verovatno i izuzetno lošeg prizvuka ovog drugog naziva, na Adriatik području nosiće naziv Megane Conquest. Inače, ogranak Renault-Nissan Adriatic obuhvata zemlje bivše Jugoslavije (Slovenija, Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija, Kosovo), kao i Albaniju.

 

RENAULT MEGANE CONQUEST

3 Komentara

  1. […] Novi hibridni Renault Megane Conquest, ili Renault Arkana u ostatku Evrope, konstruisan je na modularnoj platformi CMF-B, isto kao i Captur. To znači da se odlikuje optimizovanom strukturom karoserije, redizajniranim sedištima i zatezačima sigurnosnih pojaseva sa pirotehničkim predzatezačima i ograničivačima opterećenja za optimalnu potporu za sve putnike. Renault je uz to i ambasador tehnologije Fix4sure za sprečavanje podvlačenja tela ispod sigurnosnog pojasa. […]

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery