AktuelnoVesti

Nissan Leaf proslavio proizvodnju 500.000. primerka

Listom prvi "čistak"

Nissan Leaf
1.22KPregleda

Pionirsko vozilo nulte emisije, Nissan Leaf, došlo do pola miliona proizvedenih jedinica na globalnom nivou

 

Proslavu Svetskog dana električnih vozila Nissan je obeležio proizvodnjom 500.000. Leaf-a, prvog 100% električnog automobila namenjenog masovnom tržištu. Sa pola miliona vozila Leaf proizvedenih na globalnom nivou, kupci širom sveta nastavljaju da prihvataju pionirsko vozilo nulte emisije.

 

Jubilarni primerak je proizveden u Nissanovom pogonu u Sunderlandu u Engleskoj. Prošla je skoro decenija nakon što je model prvi put pušten u prodaju. Pogon je proizveo više od 175.000 Leaf automobila od kada je započeo proizvodnju modela 2013. godine.

 

Nissan Leaf

 

Nissan LEAF je dobio priznanja širom sveta uključujući i ona za Svetski i Evropski automobil godine 2011. te Japanski automobil godine 2011/2012. Još važnije, automobil je stekao poverenje na stotina hiljada kupaca širom sveta.

 

Nissan Leaf E+

 

Kako poručuju iz Nissana, od svog početka 2010. godine, Leaf nudi kupcima uvek najnaprednije tehnologije za poboljšanje sigu,rnosti, udobnosti i kontrole na putu. To sada uključuje i nagrađivani sistem ProPilot. On zahteva da vozač drži pogled na putu i ruke na volanu, ali i omogućava da se automobil zaustavi, ponovo pokrene i ostane u središtu svoje vozne trake. Tu je i tehnologija e-Pedal za vožnju upotrebom jedne papučice.

 

Nissan Leaf

 

Utiranje puta ka elektrifikovanoj budućnosti

Sa  pređenih preko 14,8 milijardi kilometara čistog vazduha od 2010. godine, vlasnici LEAF-a širom sveta pomogli su u sprečavanju više od 2,4 milijarde kilograma emisija CO2.

 

Nissan_Pavilion

 

Tokom nedavnog lockdown-a, kvalitet vazduha se poboljšao širom sveta usled smanjenja aktivnosti koje emituju CO2. Studije u Evropi pokazuju da 68% ljudi podržava mere za sprečavanje povratka na prethodni nivo zagađenja vazduha.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery