AktuelnoPRVesti

Pet zvezdica za Renault Megane Conquest na Euro NCAP testu

Renault Megane Conquest
2.06KPregleda

Osvajanjem maksimalnih 5 zvezdica na testiranju Euro NCAP-a novi Renault Megane Conquest je ušao u krug najsigurnijih vozila na tržištu

 

Zahvaljujući najvišem nivou zaštite putnika i drugih učesnika u saobraćaju ovaj sportski, hibridni i prostrani SUV Renault Megane Conquest je jedno od najsigurnijih vozila na tržištu. Time se potvrđuje Renaultovu predanost sigurnosti automobila i njegovo iskustvo u tom području.

 

Novi hibridni Renault Megane Conquest, ili Renault Arkana u ostatku Evrope, konstruisan je na modularnoj platformi CMF-B, isto kao i Captur. To znači da se odlikuje optimizovanom strukturom karoserije, redizajniranim sedištima i zatezačima sigurnosnih pojaseva sa pirotehničkim predzatezačima i ograničivačima opterećenja za optimalnu potporu za sve putnike. Renault je uz to i ambasador tehnologije Fix4sure za sprečavanje podvlačenja tela ispod sigurnosnog pojasa.

 

Elegantne linije i jedinstveni profil čine novi Renault Megane Conquest pravim porodičnim SUV-om. Vrlo je prostran i udoban i omogućava jednostavno postavljanje dečijih sedišta na bočna zadnja sedišta.

 

Renault Megane Conquest

 

Sveobuhvatna ponuda sistema za pomoć u vožnji za više udobnosti i sigurnosti

Novi Renault Megane Conquest (Arkana) je opremljen najnovijom generacijom sistema za pomoć u vožnji. To podrazumeva sistem za pomoć u vožnji autoputem i u saobraćajnim gužvama, kao i prepoznavanje saobraćajnih znakova. Tu su i upozorenje na mrtvi ugao, i na izlazak iz vozne trake i sistem za održavanje vozila u saobraćajnoj traci. Svi ovi sistemi su garancija sigurnije i opuštenije vožnje. Primera radi, kada aktivni sistem kočenja u nuždi otkrije bicikliste ili pešake on upozorava vozača na opasnu situaciju. Pritom i samostalno aktivira kočnice ukoliko vozač ne reaguje na vreme. Još jedan od faktora koji utiču na sigurnost je povećana vidljivost. Ona je ostvarena uz pomoć kamere od 360°, serijskih Full LED prednjih svetala, automatskog uključivanja svetala i samozatamnjujućeg unutrašnjeg retrovizora.

 

Renault Megane Conquest

 

Nezavisno od vremenskih uslova, danju ili noću, prilikom preticanja ili prestrojavanja, u vožnji gradom ili prilikom parkiranja, ove tehnologije za pomoć u vožnji su u službi veće sigurnosti za svakoga i opuštenije vožnje, a istovremeno smanjuju rizik od opasnih situacija. Bilo da ste vozač, putnik ili učesnik u saobraćaju izvan vozila.

 

Renault Megane Conquest

 

Zbog svega navedenog, novi Renault Mégane Conquest garantuje najviši nivo aktivne i pasivne sigurnosti prema kriterijima Euro NCAP-a. Ovih 5 zvezdica je odraz Renaultove stručnosti u području sigurnosti i predanosti tome da ponudi inovativnija, pouzdanija i sigurnija vozila što širem krugu kupaca.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery