Vesti

Škoda planira lansiranje više od 30 novih modela do 2023. godine!

Optimističan plan češkog proizvođača

Škoda Vision IV
2.44KPregleda

Škoda planira da postane još veći „igrač“ u automobilskoj industriji. Naime, češki proizvođač planira da do kraja 2022. godine predstavi preko 30 novih modela!

Škoda Vision IV

Ovo plan su predstavnici kompanije izneli na godišnjoj konferenciji. Oni su tom prilikom naglasili da će više od 10 automobila koji će uskoro biti predstavljeni biti delimično, ili potpuno elektični. Nismo zalazili u detalje, ali mi već manje-više znamo šta da očekujemo.

Znamo da stiže plug-in hibridna varijanta modela Superb. Takođe znamo da nas čeka i električni krosover-kupe model baziran na MEB platformi. Uvid u taj model predstavlja koncept Vision IV koji je premijerno predstavljen u Ženevi ( na fotografijama). Očekuje se da taj model dobije i RS varijantu. Međutim, to neće biti jedini elektrifikovani, performantni model češkog proizvođača. Očekuje se i da model Octavia RS krene putem hibridne tehnologije.

Škoda će detalje o svom planu izneti u bliskoj budućnosti. U međuvremenu, češki proizvođač proslavlja veoma uspešnu godinu kada je u pitanju prodaja automobila. Naime, tokom 2018. godine, češki proizvođač je prodao 1.253.700 vozila širom sveta. To je za 4,4% više prodatih automobila nego 2017. godine.  Predstavnici kompanije su naveli i da je Škoda u prethodnoj godini ostvarila profit od čak 1,4 milijardi evra.   

Škoda

Tokom naredne četiri godine Škoda planira da investira preko 2 milijarde evra u elektrifikaciju i servise mobilnosti. Takođe, prošle godine je investirano preko 500 miliona evra u fabrike u Češkoj, koje se spremaju za nove modele.

Osim u Češkoj, Škoda proizvodi automobile i u Slovačkoj, Ukrajini, Rusiji, Kazahstanu, Alžiru, Inidiji i Kini u postrojenjima partnera iz okvira VW grupacije.

Škoda

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery