AktuelnoVesti

Nova Toyota Hilux prošla ozbiljnu proveru

Kad legenda pohvali

1.94KPregleda

Fernando Alonso testirao novi Hilux 2020.

 

Trenirajući za Reli Dakar 2020. prošle godine u Španiji, legende auto-moto sporta Fernando Alonso i Marc Coma dobili su jedinstvenu priliku da testiraju pretprodukcijski prototip nove Toyote Hilux 2020, pored posebne varijante Toyota Gazoo Racing Hilux sa reli specifikacijama, koja ih je dovela do cilja u njihovom prvom zajedničkom pokušaju na Reliju Dakar, koji se često smatra jednim od najtežih takmičenja u auto-sportu na svetu.

 

Nova verzija najpopularnijeg pick-upa na svetu odlikovaće se snažnim 2,8-litarskim motorom i novom geometrijom sistema oslanjanja, kako bi nastavila da podržava legendarnu reputaciju kvaliteta, dugotrajnosti i pouzdanosti.

 

 

Nakon testiranja na makadamu predviđenom za brzinski ispit reli takmičenja, Fernando Alonso je rekao:

„Hilux je legenda i veliki sam obožavalac ovog automobila. Kada sam prvi put video novi Hilux, izgledao je spektakularno. Bilo je divno testirati ovaj novi automobil u teškim uslovima, na stazi brzinskog ispita i voziti ga do krajnjih granica. Novi 2,8-litarski motor se divno ponaša, a novi sistem oslanjanja pruža odličan osećaj. Čak i kada terate Hilux do njegovih granica, on i dalje pruža udobnost. Mislim da će novi Hilux biti nepobediv“.

 

 

Jedinstveno testiranje obavljeno je u saradnji s ekipom Toyota Gazoo Racing Dakar Rally Team u duhu temeljne filozofije ovog tima koja se bazira na „proizvodnji sve boljih automobila“, dok su Fernando Alonso (dvostruki pobednik 24 sata Le Mana, aktuelni prvak FIA Svetskog prvenstva u trkama izdržljivosti sa Toyota Gazoo Racing, dvostruki svetski prvak u Formuli 1 i pobednik 24 sata Dajtone) i Marc Coma (petostruki pobednik Relija Dakar u kategoriji motocikala i šestostruki svetski prvak u takmičenju FIM Cross-Country Rally) nastavljali svoje intenzivne treninge pred početak Relija Dakar 2020. na kojem su njih dvojica,
u Toyoti Hilux, osvojili poštovanja vredno 13. mesto u ukupnom poretku, u svom prvom zajedničkom pokušaju.

 

 

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery