AktuelnoVesti

Unapređeni Kia Picanto

4.38KPregleda

Kia osvežila svoj najmanji model

 

Kia Motors osetno je unapredila svoj najmanji gradski model Picanto, koji stiže na evropske puteve u trećem kvartalu ove godine. Prema najavama iz južnokorejske fabrike. Picanto će nuditi mnogo novih bezbednosnih i telematskih tehnologija, koje su obično rezervisane za veća i skuplja vozila, dok će ujedno  zahvaljujući novim motorima doneti niže emisije, kao i prepoznatljiva dizajnerska osveženja, iznutra i spolja.

 

 

Osveženi Picanto će u Evropi biti dostpan sa tri nova benzinska agregata Smartstream, čije su glavne odlike manja potrošnja goriva i niže emisije CO2 u odnosu na prethodnike. Motorna gama sadrži motor 1.0 T-GDi najveće snage 100 kS, zatim jednolitarski atmosferski benzinac motor snage 67 konja, kao i  1,2-litarski DPFI (dual-port fuel injection) agregat sa 84 konjske snage.

 

 

Između ostalih inovacija novog agregata 1.0 T-GDi vredi spomenuti efikasniji sistem ubrizgavanja koji dostiže pritisak od 350 bara (postojeći T-GDI ima 250 bara). Sva tri motora unapredili su linije za kruženje izduva i optimizovali upravljanje usisnog ventila što je namenjeno postizanju niže potrošnje goriva. Dva atmosferska motora zamenili su „multipoint“ ubrizgavanje novim dvostrukim ubrizgavanjem goriva (DPFI), koje optimizuje vreme ubrizgavanja kako bi se postigla što niža potrošnja goriva.

 

 

Sva tri motora opremljena su novim integrisanim termalnim upravljanjem (ITMS – Integrated Thermal Management System), koje pruža efikasnije hlađenje komore za sagorevanje. ITMS razlikuje karakteristike hlađenja motora s obzirom na operativno delovanje motora.

 

 

Unapređeni Picanto je prvi model sa Kijinim novim robotizovanim AMT menjačem. Osnova je 5-stepeni ručni menjač sa kvačilom i aktuatorom za pritiskanje kvačila i promenu brzine s obzirom na parametre koje dobija od senzora. Kia će tačne podatke o emisijama i potrošnji goriva objaviti naknadno, odnosno pre početka prodaje u Evropi.

 

 

A prodaja osveženog  Picanta u Evropi počinje u trećem kvartalu ove godine (jul-avgust 2020) i to sa standardnom najdužom evropskom garancijom od 7 godina na celo vozilo (do 150.000 km, prve 3 godine bez ograničenja pređenih kilometara).

 

 

 

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery