AktuelnoPredstavljamo

Nova Honda Civic hečbek stupila na scenu

3.83KPregleda

Manuelni menjač je dostupan zajedno s atmosferskim i turbomotorima.

 

Nova Honda Civic hečbek stupa na scenu za sve one koji vole nešto kompaktnije „pakovanje“, ali sa svim praktičnim prednostima koje ova karoserijska konfiguracija pruža u odnosu na sedan. Kompanija kaže da očekuje da će se novajlija stilski dopasti „mlađim, aktivnim kupcima“.

 

 

Prednji deo Civica usvaja drugačiju masku hladnjaka u odnosu na limuzinu, inkorporirajući heksagonalan otvor umesto horizontalnih pregrada. Još značajnije promene su na snazi pozadi. Ovaj model vizuelno deluje kompaktniji jer su zadnji i prednji prepust 12,4 centimetra kraći u odnosu na sedan.

 

Civic hečbek takođe krasi iskošena linija krova, što ga čini aerodinamičnijim, dok se duž širine zadnjeg dela pruža svetlosna traka, za razliku od sedana koji poseduje dve odvojene signalne grupe.

 

 

Zadnja vrata pružaju 4,06 centimetara širi otvor u poređenju s odlazećim modelom, ali je zapremina prtljažnika zanijansu manja.

 

 

Takođe za razliku od sedana, Civic hečbek će moći da se naruči sa šestostepenim manuelnim menjačem. Biće dostupan u Civic Sport varijanti s 2,0-litarskim atumosferskim motorom sa 160 ks i 187 Nm. Pored toga, ručni menjač će kao opcija biti dostupan kod 1,5-litarskog turbomotora (182 ks i 240 Nm).

 

Što se CVT-a tiče, on može da se dobije uz sve modele a jedina je opcija kod LX i EX-L paketa opreme. U slučaju Sport ili Sport Touringa, volan je opremljen polugicama za menjanje stepena prenosa.

 

 

Honda takođe istiće da je su primenjena unapređenja na ogibljenju i upravljanju, da bi osećaj u vožnji Civic hečbeka bio više sportski u odnosu na sedan.

 

 

Što se unutrašnjosti tiče, Civic hečbek LX, Sport i EX-L dobijaju 7,0-inčni ekran instrumentacije i 7,0-inčni displej info-zabavnog sistema. Sport Touring povećava dimenzije ekrana na 10,2 odnosno 9 inča.

 

 

Vrele Gume

3 Komentara

  1. Da li se zna kada ćr krenuti prodaja u Evropi (Srbiji)? Negde sam pročitao da je fabrika u V.Britaniji u Svindonu zatvorena i da Honda čak razmatra mogućnost da oba nova Civic modela I ne prodaje na tržištu Evrope. Otvorili su veliku Fabriku u USA i tako pokriti tržišta Severne Amerike. Prošle godine je Civic u Čitavoj Evropi prodat u nešto oko 17hiljada primeraka. Njihovo glavno tržište je USA gde po prodaji idu odmah iza Tojote. Setite se da se poslednja generacija Akorda nije ni pojavila u Evropi.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery