AktuelnoVesti

Ford ukazuje na opasnost ostavljanja dece i ljubimaca u usijanom vozilu (VIDEO)

1.01KPregleda

Ledene skulpture koje se tope deluju uznemirujuće, ali i tako i treba da bude.

 

Ovo leto je brojnim regionima donelo ekstremno visoke temperature, uključujući i Balkan, a temperature u južnom i zapadnom delu SAD se bliže rekordnim vrednostima. Samim tim, izuzetno je opasno ostavljati decu i ljubimce u automobilima, čak i na nekoliko minuta.

 

Upravo je to ono na šta Ford želi da ukaže u novoj demonstraciji šta se dešava unutar kabinskog prostora automobila kada su spoljne temperature ekstremno visoke. Čak, nije ni potrebno da budu „ekstremne“ da bi se enterijer vozila pretvorio u „rernu“.

 

 

Ford je u svom testnom centru u Nemačkoj iskoristio Ford Focus parkiran na 35 stepeni Celzijusa, u koji su stavljene  ledene skulpture u obliku deteta i psa. Za manje od 20 minuta, temperatura unutar kabine se popela na 50 stepeni Celzijusa, dok je spoljna ostala konstantna. Naravno, možete pretpostaviti šta se desilo sa skulpturama.

 

Mnogi ljudi su tokom Covid-19 pandemije priuštili novog ljubimca, a među njima je mnogo novopečenih vlasnika bez ranijeg iskustva, koji nisu svesni kojom brzinom vrućina unutar kabinskog prostora može da ubije životinju.

 

 

Po Kraljevskom društvu za sprečavanje okrutnosti prema životinjama (RSPCA), visoka temperatura u vozilo može ubiti psa za šest minuta. Bebe i mala deca su takođe u ekstremnoj opasnosti, jer se mogu pregrejati pet puta brže od odraslih. Ono što je tragično je da u proseku u SAD ima 39 smrtnih slučajeva dece godišnje zbog ostavljanja u automobilu pri visokoj temperaturi.

 

Mnogi proizvođači, uključujući Ford, sada nude neku vrstu alarma za putnike na zadnjim sedištima, koji može da podseti vozača da su dete ili pas prisutni u vozilu. Međutim, ovo je relativno nova opcija u okviru automobilske industrije, a budući da je vek prosečnog automobila daleko iznad 10 godina, većina vozila ne nudi sistem ove vrste. To znači da je odgovornost na nama, da obratimo pažnju na ovaj problem.

 

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery