AktuelnoVesti

Nissan e-4ORCE tehnologija

1.23KPregleda

Nissanova inovativna tehnologija pogona e-4ORCE pruža vozačima novi osećaj komfora i kontrole

 

Nova tehnologija Nissan električnih vozila za pogon na svim točkovima poboljšava performanse upravljanja, kočenja,skretanja i podiže samopouzdanje u svakodnevnoj vožnji.

 

 

Otkako je pre deset godina Nissan predstavio Leaf, svoje prvo električno vozilo serijske proizvodnje, proizvođači električnih vozila sve su više okrenuti snažnim performansama. Kombinacija električnog motora i paketa baterija donosi performanse, ubrzanje i obrtni momenat koji su nekada bili rezervisani samo za superautomobile i brze vozove. Iako nesumnjivo postoji ushićenje evolucijom EV, Nissan i dalje primenjuje umeren pristup orijentisan na korisnika, ne samo na brzinu, sa najnovijom tehnologijom električnog pogonskog sklopa.

 

 

Njen naziv je e-4ORCE, revolucionarna nova tehnologija za kontrolu svih točkova koja pomaže vozačima tako što sve vreme isporučuje maksimalni obrtni momenat na sva četiri točka, kao i uravnoteženu, predvidivu snagu u svakoj situaciji. Slovo „e” u nazivu e-4ORCE odnosi se na Nissanov 100% sistem pogona elektromotorom. Reč „4ORCE” (force – snaga) odnosi se na fizičku snagu i energiju vozila, dok broj „4” predstavlja kontrolu na sva četiri točka.

 

 

Trenutno u završnoj fazi razvoja, Nissanova tehnologija e-4ORCE za kontrolu na sva četiri točka uspostavlja ravnotežu između snažnih performansi i apsolutne kontrole nad vozilom, pružajući uzbuđenje pri svakom stisku papučice gasa, a istovremeno obezbeđujući komfor za sve putnike u vozilu. Upravljajući izlaznom snagom i performansama kočenja, tehnologija e-4ORCE pruža veće samopouzdanje vozaču tako što prati željenu liniju vožnje na raznim površinama, tako da vozač ne mora da menja stil vožnje ili ulazne parametre.

 

 

Tokom Sajma automobile u Tokiju 2019. kao i Sajma tehnologija i inovacija CES u Las Vegasu ranije ove godine, Nissan je demonstritao tehnologiju e-4ORCE u posebno napravljenom test automobilu koristeći model LEAF e+ kako bi omogućio vozačima da iskuse potencijal tehnologije.

 

 

 

2 Komentara

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery