Vesti

Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe od 2020. godine i sa plug-in hibridnim pogonskim sklopom!

Očekuje se da će razvijati oko 800 KS!

Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe PHEV
2.44KPregleda

Mercedes-AMG će tokom sledeće godine predstaviti model GT 4-Door Coupe sa plug-in hibridnim pogonskim sklopom. To je za magazin Road&Track, na Sajmu automobila u Los Anđelesu, potvrdio Majkl Knoler, jedan od čelnih ljudi AMG-a.

Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe PHEV

Po njegovim rečima, taj automobil će imati V8 agregat i biće deo GT linije automobila koja će obuhvatiti sve od performantnog PHEV do ekstremnog Black Series modela.

Ako bacimo pogled na AMG GT koncept iz 2017. godine, koji je zapravo bio uvid u GT 4-Door Coupe, videćemo da je taj koncept imao elektrifikovan pogonski sklop. On je imao četvorolitarski twin-turbo V8 i asistenciju u vidu elektromotora. Ukupno je razvijao 800 konjskih snaga.

Takođe, u izveštajima koji datiraju iz sredine prošle godine, Tobajas Moers je potvrdio da će taj pogonski sklop jednog dana stići do proizvodne trake. On je naveo i da će taj pogonski sklop zadržati izlaznu snagu koncepta. To znači da će GT 4-Door PHEV biti brži i snažniji od modela GT 63 S.

Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe PHEV

Knoler je rekao da će taj projekat biti priveden kraju sledeće godine. Otprilike u isto vreme ka di Black Series varijanta modela GT sa troja vrata. Spiritualni naslednik modela SLS AMG Black Series je već nekoliko puta uslikan prilikom testiranja. Očekuje se da će on imati najsnažniju varijantu 4.0-litarskog twin-turbo V8 agregata. Podsećamo, taj agregat kod modela GT 63 S razvija 630 KS (470 kW) i 900 Nm obrtnog momenta. Zahvaljujući tome, GT 63 S iz mesta do 100 km/h ubrzava za samo 3,2 sekunde i postiže maksimalnu brzinu od 305 km/h.

Po mišljenju mnogih, novi GT (R) Black Series bi mogao razvijati oko 700 KS, ili više…

Napomena: Na fotografijama je Mercedes-AMG GT 53

Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe PHEV

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery