Vesti

McLaren Elva do najsitnijih detalja!

Video

McLaren Elva
1.43KPregleda

McLaren Elva je pravo remek-delo i pravo je uživanje posmatrati taj automobil. Kolege iz magazina TopGear su nedavno dobili priliku da posete tehnološki centar birtanskog proizvođača u Vokingu, te su izbliza mogli da se upoznaju sa ovim novim hiper automobilom.

McLaren Elva

Podsećamo, McLaren je model Elva predstavio nedavno. Taj model je bio ofarban u sivu boju, dok je ovaj sa video snimka ofarban u plavu boju. Nažalost, on nije funkcionalni prototip, već jednostavno automobil za izložbu. Ipak, on nam pruža prilično jasan uvid u to kako će serijska varijanta izgledati.

Otprilike kao i za model 720S, dizajneri kompanije McLaren su odlučili da ne konstruišu speedster koji ima masivne usisnike za vazduh i rešetke (grilove). Na primer, prednji deo modela Elva je prilično jednostavno dizajniran. Sa bočnih strana se ističu mali usisnici za vazduh. U svakom slučaju, pogledajte video, pa ćete i sami videti i odlučiti da li vam se dopada dizajn ovog modela.

Sa druge strane, McLaren Elva je impresivan zbog toga što će biti najlakši model u gami britanskog brenda. On će biti lakši i od modela Senna koji teži svega 1.198 kilograma. Takođe, on će biti i snažniji od modela Senna. Njegov četvorolitarski twin-tubo V8 agregat će razvijati 804 KS i 800 Nm obrtnog momenta. Zahvaljujući tome, Elva će iz mesta do 100 km/h ubrzavati za manje od 3 sekundi, a do 200 km/h za samo 6,7 sekundi!

Proizvodnja ovog hiper automobila će biti ograničena na svega 399 primeraka. Svaki od njih će se prodavati sa početnom cenom od 1.690.000 dolara!

McLaren Elva

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery