Vesti

Ford radi na “Baby” Mustang Mach-E modelu!?

Biće baziran na Volkswagenovoj MEB platformi!?

Ford Mustang Mach-E
1.25KPregleda

Ford je nedavno predstavio svoj prvi, potpuno elektirčni SUV model po imenu Mustang Mach-E. Sada su se pojavile spekulacije po kojima američki proizvođač radi na još jednom električnom krosover, samo manjih dimenzija. Taj model bi mogao takođe nositi oznaku Mustang.

Ford Mustang Mach-E

Kako prenosi magazin AutoExpress, ovaj tazkozvani “baby” Mach-E će biti postavljen na MEB platformu kompanije Volkswagen. Iako to zvuči neuobičajeno, ova dva giganta auto-industrije su tokom leta koje je za nama najavila mogućnost deljenja platformi. Takođe, Ford je potvrdio da planira konstrukciju najmanje jednog električnog automobila, “u Evropi, za Evropljanje”, koji će biti postavljen na platformu nemačkog proizvođača. Taj model bi trebalo da stigne najkasnije 2023. godine.

Tada su analitičari kompanije Ford procenili da će ta kompanija predate preko 600.000 vozila baziranih na MEB platformi tokom narednih šest godina. Takođe je najavljeno i da se razmišlja o još jednom modelu baziranom na MEB platformu.

Ostaje da se vidi da li je jedno od tih vozila taj “baby” Mach-E. U međuvremenu, navodi se i da su se čelnici VW-a i Forda sastali prošlog meseca kako bi razgovarali o mogućim promenama na MEB platformi.

Za sada se ne zna puno toga o ovom “baby” krosoveru. Očekuje se da on bude sličan modelima VW ID.3 i ID.4. Kao rezultat toga, on bi mogao imati dva elektromotora. Takođe, bio bi dostupan sa nekoliko opcija kada su u pitanju baterije.

Ford Mustang Mach-E

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery