AktuelnoVesti

Land Rover Defender počeo da otkazuje posle samo dva dana i 269 pređenih kilometara

14.8KPregleda

Američki Fast Lane je nedavno kupio Defender „na dugoročnom planu“ od Land Rovera u SAD, ali avaj, samo 48 sati nakon isporuke, eto katastrofe

 

Dva dana i samo 269 kilometara je bilo dovoljno da se još jednom dokaže da izuzetno loša pouzdanost Land Rovera nije bazirana na pukim glasinama.

 

 

Ono što u najvećoj meri iznenađuje u vezi s Defenderom koji je „na tapetu“ je da ga Fast Lane uopšte nije „napucao“ opcijama koje bi dodale na kompleksnosti inače nepouzdanog vozila.

 

S osnovnom cenom od 49.900 dolara (bez troškova isporuke), njihov terenac je „dogurao“ do cene od 56.000 zelenih novčanica.

 

Dan nakon isporuke, Fast Lane je ovaj „ganc“ nov SUV s četvorocilindarskim turbomotorom, odvezao na  prevoj Vebster u Koloradu, u cilju malo „off road“ zabave. „Vozilo je funkcionisalo zaista dobro“, sa standardnim pneumaticima, a zatim je ekipa otišla u Kistoun u okrugu Samit na večeru.

 

 

Siti, „hidrirani“ i spremni da idu kućama, momci iz Fast Lanea su bili zabezeknuti kada su ugledali upaljenu „check engine“ ikonicu na instrument tabli. Nakon restartovanja vozila, ona nije nestala, tako da su uz pomoć OBD II čitača i mobilnog telefona, Tomi i Roman Majka utvrdili da je došlo do dispariteta u mešavini vazuha i goriva u drugom i trećem cilindru.

 

Nakon što su Defender odvezli u servis u petak, sve se činilo u redu u utorak, kada je Andre trebalo da ga doveze nazad. „On je primetio da nijedna od onih ’fensi’ kamera koje su nam se baš svidele – ne radi!“. Naravno, vozilo je moralo ponovo u servis, da bi tehničar utvrdio da modul kamere ne funkcioniše kako treba.

 

Čak i uz asistenciju i pomoć inženjera iz Land Rovera, nisu mogli da poprave stvar. Epilog: Fast Lane čeka na novi  modul, jer ovaj na potpuno novom automobilu mora da bude zamenjen. Prilikom razgovora s prodavcem preko telefona, Roman je saznao još neke loše vesti:

 

„Kada mogu da pokupim vozilo?“, pitao je on, da bi od operatera dobio odgovor da ne može jer „se ponovo upalila ’check engine’ lampica“. Inženjer je je zatim odlučio da je neophodna zamena namotaja brizgaljki, instalacija, kao i samih brizgaljki…

 

 

Da li i dalje želite Defender u svojoj garaži? Da li ste pročitali naš test ovog automobila koji je pristigao uz fanfare i velika obećanja? Ukoliko niste, obavezno to uradite – OVDE!, jer, bez lažne skromnosti, čini se da smo ga jedini odradili potpuno objektivno…

 

 

Izvor: Autoevolution

5 Komentara

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery