AktuelnoVesti

Sećate se novog Land Rover Defendera The Fast Lanea? Potreban mu je novi motor! (VIDEO)

4.32KPregleda

Postojalo je vreme kada je Land Rover bio muška automobilska marka, prvenstveno zahvaljujući robusnom Defenderu

 

Međutim, u međuvremenu smo doblli „naslednika“ na samonosećoj karoseriji, „ušminkanog“ i „nalickanog“, koji ima ozbiljne probleme s kvalitetom i pouzdanošću, o čemu smo već pisali.

 

 

U vreme pisanja ovog  članka, ni manje ni više nego sedam žalbi na Defender je prijavljeno na sajtu Nacionalne agencije za bezbednost saobraćaja. Jedan od vlasnika navodi „da su kočnice otkazale bez upozorenja“ tokom vožnje, i to na Defenderu starom samo mesec dana. Drugi piše o prekrivaču A stuba koji se olabavio, što je za posledicu imalo da manja sekcija na dnu otpadne tokom vožnje…

 

Što se ostalih žalbi tiče, one uključuju dva izveštaja o lošim performansama prednjih farova, brisača koji neće da rade tokom pljuska, asistenciji za održavanje vozila u voznoj traci koja neće da se isključi nakon što ju je vlasnik deaktivirao itd. Čini se da The Fast Lane baš nije imao sreće s kupovinom nečega što je opisano kao „najgori 2020 Defender prodat u Sjedinjenim Američkim Državama“.

 

 

Četrdeset osam sati nakon isporuke, ovaj SUV je na satu imao 270 kilometara. Avaj, tada se upalila „check engine“ lampica bez jasnog razloga. Nakon ažuriranja softvera u ovlašćenom servisu, Defederove kamere su bile „kaput“, da bi se lampica ponovo upalila. Ovo je već podiglo ozbiljnost čitavog slučaja na viši nivo, tako da je sve došlo do regionalne kancelarije JLR-a. Međutim, ni to nije „funkcionisalo“.

 

Šta kaže najnoviji izveštaj? Pa, summa summarum, motor ne može da se popravi. Polazeći  s tog stanovišta, Tomiju i Romanu Majki su ponuđena tri izbora: da sačekaju novi motor, koji u SAD treba da pristigne krajem meseca, kompletan povraćaj novca i potpuno novo vozilo. TFL se odlučio za potonju opciju.

 

 

S obzirom na broj žalbi Nacionalnoj agenciji za bezbednost saobraćaja i „baksuzni“ model koji je u žiži interesovanja automobilske zajednice u poslednje vreme, Land Rover će morati ozbiljno da poradi na kvalitetu i pouzdanosti dok ne bude prekasno.

 

 

Izvor: autoevolution

2 Komentara

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery