970_250_eko
AktuelnoVesti

Bugatti priprema lansiranje novog modela 28. oktobra

557Pregleda

Bugatti priprema lansiranje novog modela, a sada imamo potvrdu da će se događaj održati 28. oktobra

 

Francuski proizvođač hiperautomobila je izuzetno tajnovit kada je reč o skidanju vela s novog modela automobila. Jedini oficijelni prikaz je onaj zadnjeg dela, gde možemo videti LED trake u „X“ formi, što je svetlosni potpis drugačiji u odnosu na Chironov ili njegovih derivata kao što je Divo.

 

Drugi „tizer“ je poslat medijima danas a otrkiva još manje, jer je reč o frazi „Šta ako…?“, nakon brojeva „0,67“. Nema oznake marke ili nečega što bi moglo da se sugeriše o čemu se radi. Eventualno ubrzanje do 100 km/h za 0,67 sekundi se ipak čini nemogućim.

 

 

Međutim, sasvim bi moglo biti verodostojno da bi ova brojka mogla predstavljati odnos snage i težine (kW/kg), što znači da bi automobilu od 2.000 kilograma trebalo da raspolaže s 1.340 kW, što je oko 1.820 konjskih snaga. Korišćenje kilovata kao merne jedinice bi takođe moglo da sugeriše da govorimo o čisto električnom modelu.

 

Ono što je interesantno je da ove brojke nisu predaleko od „kralja“ u segmentu, Rimca C Two, električnog hiperautomobila s 1.915 konja. Mada je ovaj model predstavljen 2018., prve isporuke kupcima neće početi pre početka sledeće godine.

 

Povezivanje s Rimcem je važno jer izveštaji iz Nemačke prošlog meseca sugerišu da Volkswagen grupa razmatra prodaju Bugattija Rimcu, povećavši Porscheov udeo u hrvatskoj firmi s 15,5 na 49 odsto.

 

Bugatti Vision Le Mans koncept

 

Ipak, spekuliše se da bi novi Bugatti mogao da bude prvi električni model kompanije, koji bi kao osnovu koristio Rimčeve pogonski sklop. Još jedna teorija kaže da bi se moglo raditi o primerku rezervisanom za trkačku stazu, s dizajnom inspirisanim Vision Le Mans studijom, koja koristi „stari dobri“ 8,0-litarski W16.

 

Vrele Gume

2 Komentara

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery