AktuelnoVesti

Veliki ljubitelj Land Rovera, Ričard Hamond, kritikuje kvalitet novog Defendera (VIDEO)

4.01KPregleda

Ako smo i imali sumnje u „feleričnost“ novog Land Rover Defendera nakon izveštaja ekipe The Fast Lanea, sada je više nemamo, jer zamerke dolaze od poznatog i velikog fana britanske marke.

 

Jedan od voditelja The Grand Toura, Ričard Hamond, poseduje Land Rover serije 1, te je između ostalog, na osnovu toga postavio pitanja vezana za pouzdanost, kvalitet izrade, cenu i upotrebljivost novajlije.

 

Ukoliko premotamo priloženi video na 6:55, moći ćemo da čujemo Hamonda kako ističe da će britanske farmeri radije voziti kamionete nego Defendere, iz prostog razloga što Land Rover u svojoj ponudi nema izdržljivu radnu mašinu. Zapravo, britanski proizvođač uopšte ne proizvodi modele s karoserijom na šasiji!?

 

 

Kamioneti koje Hamond spominje su „većinom napravljeni u Japanu, jeftiniji, pouzdaniji, bolje izrade i dugovečniji od bilo čega što je Land Rover ikada iznedrio“. Dakle, loš imidž britanske marke kada je o pouzdanosti reč, samo nastavlja da dobija na težini. Kada je British Leyland imao u ruci dirigentsku palicu, kvalitet izrade je takođe bio „dno dna“, tako da uopšte nije teško pretpostaviti zašto farmeri preferiraju modele kao što su Toyota Hilux ili priuštiviji Isuzu D-Max.

 

Ričard smatra da Defender služi za kratak beg u prirodu. Nakon toga, „vraćate se u život koji može biti udobniji i luksuzniji od bilo čega što je moglo da se zamisli u vreme prvobitnog lansiranja Land Rovera“. Naravno, ne i u slučaju da pripadate timu The Fast Lanea, čiji je Defender uspeo da pređe čitavih 270 kilometara pre nego što mu se upalila „check engine“ lampica, nakon čega je bila neophodna zamena motora.

 

Turbodizel Defender 110, koji Hamond vozi u priloženom videu, košta oko 63.000 funti sterlinga, što nije loše ako se uzme u obzir šta se sve dobija za taj novac. Međutim, Defender po Ričardovom ukusu košta „tek nešto manje od 100 ’soma’“.

 

Na kraju, od 8:05, možemo da čujemo Ričardov rezime u vezi s Defenderom: „Oh, Land Rover, jednu stvar da kažem za kraj. Zašto niste odradili posao kako treba i stavili ’Discovery’ značku na njega?“. Kada je neko ko je pasionirani ljubitelj Land Rovera, poput Hamonda, ovako kritički nastrojen prema britanskom proizvođaču, onda znate da je tu nešto debelo nije u redu.

 

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery