AktuelnoVesti

Lamborghini će ove godine lansirati svoj poslednji čisto benzinski model

1.05KPregleda

Kao što znamo, Lamborghini će završiti svoju aferu s motorima s unutrašnjim sagorevanjem do druge polovine ove dekade. Ukoliko želite da priuštite Lambo koji nema asistenciju elektromotora, moraćete to da uradite uskoro.

 

Naime, šef Lamborghinija, Štefan Vinkelman, citiran je da će ove godine kompanija koju vodi poslednji put u ponudu uvesti model s čisto benzinskim pogonom.

 

Vinkelman je takođe rekao da je marka iz Santa Agate ima razloga za radost, jer je oboren prodajni rekord, s 8.405 plasiranih jedinica tokom 2021. Jasno, gotovo 60 odsto te brojke se odnosi na Urus SUV (5.021).

 

S tim u vezi, italijanska marka će ove godine lansirati četiri nova modela u pripremi za elektrifikaciju game. Kompanija nije precizirala šta će predstaviti i kada. Aventadorov zamenik bi mogao da bude jedan od dotična četiri moela, nakon Aventadora Ultimae, poslednjeg čistog V12 koji će italijanska kompanija imati u ponudi.

 

Kada je o eletrifikaciji reč, Lambo je investirao popriličnu sumu u tu tranziciju – 1,5 milijardi evra za razvoj „plug-in“ hibrida. Prva serija elektrifikovanih Lamborghinija  će pristići 2023., dok će čisto električni model na scenu stupiti 2025.

 

Budućnost je definitivno „električna“ za italijanskog proizvođača, sa snažnom podrškom od strane VW grupacije. Vinkelman kaže da se i dalje radi na dizajnu prvog električnog Lamba, a razmatra se i lansiranja modela s četvoro vrata, „pogodnog za svakodnevnu upotrebu“.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery