AktuelnoVestiZanimljivosti

Minijaturni Daihatsu na mlazni pogon (VIDEO)

1.34KPregleda

Uraditi nešto „ludo“ može se odnositi na raznorazne stvari. Neki ljudi pretrče goli preko fudbalskog terena nakon nekoliko pića, dok se drugi odlučuju na „bandži džamping“ ili nešto slično.

 

Ovoga puta se radi o malom hečbeku u koji je instaliran mlazni motor. Zvuči „ludo“? Pa, pre „suludo“, rekli bismo.

 

U centru pažnje je treća generacija Daihatsu Mire s 2.600 ks, po proceni vlasnika i konstruktora ovog automobila, Dejvida Nikotre.

 

On je u ovom minijaturnom Daihatsuu dostigao čitavih 320 km/h. Doduše, automobil je izgubio donekle na praktičnosti karakterističnoj za hečbek modele, ali ipak ima mesta za neke osnovne namirnice. Prostor ispod haube ipak nije oslobođen, jer je fabrički motor i dalje tu, sa sve 35 konja, koje šalje na prednje točkove. Zapravo, vozilo je uredno registrovano u Australiji, odakle je vlasnik.

 

Automobil možda jeste legalan za svakodnevni saobraćaj, ali mu je prvenstvena svrha da zabavlja publiku na različitim manifestacijama. Štaviše, Mira nije jedini mlazno pogonjeni automobil u Nikotrinoj garaži, jer on takođe poseduje i „monster truck“, ali on definitivno nije tako „lud“ kao Mira.

 

 

Vrele Gume

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery