AktuelnoVesti

Greška u navigaciji poslala vozilo direktno pred voz

971Pregleda

Navigacione aplikacije su prava blagodet kada je reč o savladavanju saobraćajnih gužvi i pronalaženju najbolje rute. Međutim, ponekad mogu staviti vozače u neviđeno opasne situacije.

 

Upravo se ovo desilo u Nort Lengliju u Kanadi, kada je jedan vozač završio s automobilom zaglavljenim na pruzi, iz prostog razloga što je bezrezervno verovao u ono što mu je sugerisala navigacija.

 

Mada je teško reći da li je kriva sama aplikacija ili je možda vozač nešto krivo shvatio, uglavnom, vozilo je završilo na železničkim šinama umesto na 96. aveniji.

 

Svi znamo koliko zaglavljivanje na pružnom prelazu može biti opasno, a ono najgore se upravo desilo u ovom slučaju.

 

Dok su vozač i suvozač pokušavali da odguraju vozilo, velikom brzinom se približavao voz, tako da je sudar bio neizbežan. Srećom, ljudi su uspeli da budu na bezbednoj udaljenosti, čak pokušavajući da upozore mašinovođu. Međutim, do sudara je ipak došlo, mada pri manjoj brzini.

 

Sudeći po izveštaju, voz je gurao automobil u „dužini od gotovo celog fudbalskog igrališta“, uprkos kočenju.

 

Dobre vesti su da niko nije povređen, ali one loše se ponovo dotiču GPS navigacije i vozača koji bespogovorno veruje u ono što mu elektronika sugeriše, što definitivno može biti opasno po život.

 

Nema informacija o kojoj konkretno aplikaciji se radilo, ali to i nije od ključnog značaja aza ovu priču, jer većina navigacionih solucija pati od identičnih problema. Najmanja greška na mapi može dovesti do toga da se nađemo u „nedođiji“, tako da nikada nemojte bespogovorno da verujete softveru.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery