AktuelnoVesti

Hyundai Santa Fe 2021.

7.33KPregleda

Hyundai Motor u potpunosti otkrio redizajnirani Santa Fe

 

Nakon nedavnih tizera, kompanija Hyundai Motor objavila je nove fotografije dolazećeg facelifta modela Santa Fe za sledeću godinu. Poboljšana verzija  vodećeg Hyundai SUV-a u Evropi nudi niz premijum ažuriranja i nove hibridne i plug-in hibridne pogonske sklopove. Pored toga, biće to prvo Hyundai vozilo u Evropi koje koristi potpuno novu kompanijsku platformu treće generacije, što je rezultiralo poboljšanim performansama, efikasnošću i sigurnošću.

 

 

Osveženje stiže tačno na 20. godišnjicu najstarijeg i najkompletnijeg Hyundai SUV-a. Osim što po prvi put nudi opciju hibridnog i plug-in hibridnog pogonskog sklopa, novi Santa Fe odlikuje se i delimično novim dizajnom, kao i nizom novih tehnologija i sigurnosnih funkcija.

 

 

Prepoznatljiv dizajn prednjeg kraja ponovo se ističe  svojom karakteristično širokom maskom i rešetkom koja obuhvata i glavne jedinice prednjih svetala. Upečaltjiv „3D“ obrazac mrežaste rešetke naglašava robustan karakter čitavog modela Santa Fe. Širi novi dizajn naplataka i bočni „mišiči“, te felne i od 20 inča, pojačavaju snažan izgled novog Santa Fe-a. Gledajući od nazad, novi izgled zadnjih svetla sa horizontalno ispruženom grafikom vizuelno pojačava širinu karoserije i „moćnost“ osveženog modela.

 

 

Iz kompanije tvrde da redizajniran enterijer osveženog Santa Fea pruža još više prostora, komfora i praktičnosti u odnosu na prethodni model, ukoliko je to uopšte moguće. Novi Santa Fe sada podiže ponudu na novi nivo luksuza, a svaka komponenta unutrašnjosti završno je obrađena sa vrhunskim soft-touch materijalima, kažu u južnokorejskom proizvođaču. Konkretno, skroz je promenjen izgled donjeg dela kokpita, središnje konzole, te postavljen novi 10,25″ AVN ekran na dodir. Sve komande sada se nalaze na središnjem grebenu, i na prvi pogled deluje prilično natrpano i konfuzno.

 

 

Novi Santa Fe po prvi put dolazi sa selektorom Terrain Mode, odnosno kontrolnim dugmetom smeštenim na centralnom grebenu u svrhu praktičnog prebacivanja različitih modova vožnje. Ekran, kao i svi drugi tasteri okrenuti su sada još više ka vozaču, radi lakše ergonomske upotrebe. Osveženje unutrašnjosti zaokružuje nova 12,3-inčna potpuno digitalna instrument tabla.

 

 

Nakon velikog uspeha i popularnosti modela Kona Electric i Kona Hybrid, Hjundaijevog najprodavanijeg kompaktnog gradskog SUV-a, Hyundai proširuje svoju elektrificiranu liniju SUV-a u Evropi na svoj premijum automobil. Novi Santa Fe je prvi Hyundai (u Evropi) koji se prodaje sa novim Smartstream hibridnim i plug-in hibridnim pogonima, o kojima će više biti objavljeno u bliskoj budućnosti, navode u fabrici.

 

 

Iz Hyundai-ja takođe poručuju da nova razvijena platforma treće generacije na kojoj će biti postavljen redizajnirani Santa Fe donosi brojne inovacije i poboljšanja u vožnji. Ona se pre svega odnose na performanse samog vozila, upravljanje, efikasnost u potrošnji goriva, ali i pre svega bezbednost vožnje. Stabilnost vozila je posebno poboljšana spuštenim položajem teške opreme unutar platforme, koji smanjuje ukupnu težinu vozila čije je i težište sada neznatno spušteno. Aerodinamika je takođe poboljšana tako da je smanjen otpor vazduha, što naravno utiče na ukupnu potrošnju goriva, snagu i vozne performanse.

 

 

Urađena su poboljšanja i delova osetljivih na vibraciju, pa je akustika kabine bolja i generalno zvuk koji dopire spolja značajno utišan. Nova platforma sa sobom donosi i inovacije u pogledu zaštite i bezbednosti putnika u slučaju  sudara. Naime, automobil će sada bolje da apsorbuje udar u slučaju nezgode, a platforma istovremeno minimizira deformaciju putničkog prostora pri većim sudarima.

 

 

Kao što smo naveli, detalji o pogonskim i ostalim karakteristikama očekuju se uskoro, a redizajnirani i poboljšani Santa Fe bi u Evropi trebalo da debituje u septembru 2020. godine.  

 

 

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery