AktuelnoVesti

Hyundai Santa Fe – dve decenije

SUV legenda

2.09KPregleda

Perjanica Hyundai brenda slavi rođendan uz najavu još luksuznijeg izdanja

 

U toku 2000. godine Hyundai Motor je predstavio svoju prvu generaciju modela Santa Fe, čime je kompanija globalno postala jedan od pionira na SUV tržištu. Santa Fe sada slavi 20 godina postojanja, u toku kojih je postao perjanica brenda.

 

Santa Fe je najduže zastupljen Hyundai model u Evropi.

 

U svojoj poslednjoj, četvrtoj generaciji, doživeo je značajnu evoluciju u dizajnu, bezbednosti i tehnologiji, što je i do sada bio način na koji je Santa Fe pomerao granice u SUV segmentu.

 

 

Ovog leta, Hyundai će predstaviti unapređenu verziju aktuelne 4. generacije, sa novim elektrificiranim pogonskim sklopovima i glavnim dizajnerskim pomacima.

 

Nakon lansiranja pre dve decenije, Santa Fe je ubrzo postao jedan od najpopularnijih Hyundai modela.

 

 

Ime je dobio po gradu na jugozapadu Sjedinjenih Država. Bio je prvi SUV kompanije Hyundai Motor i igrao je važnu ulogu u pozicioniranju brenda u SUV segmentu.

 

Neuobičajeno za ostale Hyundai modele, Santa Fe je imao svoj logotip sa imenom modela i suncem, dok je kasnije ime preneto na buduće generacije, nastavljajući tako ovo nasleđe.

 

 

Tokom proteklih 20 godina, Hyundai je prodao više od 5.260.000 jedinica Santa Fe u svetu.

 

„Santa Fe je bio prvi Hyundai SUV i jedan je od naših najdugovečnijih modela, što ga čini ključnim modelom ne samo na globalnom nivou, već i u Evropi“, kaže Andreas-Christoph Hofmann, potpredsednik marketinga i proizvoda u Hyundai Motor Europe. „Santa Fe nastavlja da se razvija u pogledu dizajna, tehnologije, prostornosti i udobnosti. Sa ovom najnovijom evolucijom, Santa Fe zadržava status vodećeg modela u našem širokom portfoliju SUV vozila, dodatno naglašavajući nasleđe, a istovremeno pokrećući segment napred inovacijama i elektrifikacijom. “

 

 

 

Prva generacija Santa Fe (2000-2006): originalni best-seller

Santa Fe prve generacije odlikovao se robusnim, ali rafiniranim izgledom i znatno dužim i širim dimenzijama od mnogih svojih rivala u segmentu, sa naglaskom na upotrebnoj vrednost u vožnji izvan puteva. 2003. godine su motori postali jači, a pogon na sva četiri točka kompjuterski kontrolisan.

 

 

Druga generacija Santa Fe (2006-2012): više snage, više prostora, unapređen sistem bezbednosti

 

U drugoj generaciji modela pojavio se novi 2.2. dizel motor i 2.7, benzinski osnažen sa V6 pružajući značajno unapređeno upravljanje i sportsku vožnju, pružajući širok raspon voznih karakteristika za različite vremenske uslove.
Poštujući zahteve kupaca za što bezbednije vozilo, druga generacija modela Santa Fe ponudila je veliko unapređenje bezbednosnih sistema na vozilu, vrlo naprednih za to vreme.

 

Treća generacija Santa Fe (2012-2018): napredna bezbednost i poboljšana konektivnost

Treća generacija je predstavljala veliki pomak za Hyundai, nudeći još veći komfor i kvalitet, motore i poboljšanu efikasnost. Redefinisanjem dizajna i performansi, okrenutim ka udobnosti i imidžu, Hyundai je napravio veliki pomak od funkcionalnog SUV-a ka life style vozilu.

 

 

Četvrta generacija modela Santa Fe (2018-do danas): SmartSense bezbednosni sistemi i smeo nov dizajn. 

 

Zasnovan na uspehu prethodnih generacija, 2018 godine, Hyundai predstavlja četvrtu generaciju. Odlikuje ga prestižan izgled, najsavremenija tehnologija, najbolje bezbednosne karakteristike u klasi i izražena osobenost.

 

 

Poboljšana unutrašnjost i najnovija SmartSens tehnologija,obeležile su četvrtu generaciju modela Santa Fe koji postaje jedan od nasigurnijih u klasi, što potvrđuje maksimalna bezbednosna ocena – pet zvezdica na Euro NCAP testu.

 

 

PR Saopštenje Hyundai Srbija

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery