Sajam automobila u Frankfurtu

Honda e i zvanično predstavljena, poznata cena po kojoj će se prodavati!

Kupcima će biti dostupne dve varijante

Honda e
2.24KPregleda

Nova Honda e, prvi potpuno električni, serijski model japanskog brenda, prodavaće se po ceni od 29.470 evra u Nemačkoj. Ovu informaciju su podelili predstavnici kompanije prilikom zvanične premijere ovog modela u Frankfurtu.

Honda e

Honda je konačnu, produkcijsku varijantu modela Honda e predstavila jutros u Frankfurtu. Ovaj model je već rezervisalo preko 40.000 kupaca, a prvi primerci će biti dostavljeni na leto sledeće godine.

Znamo da će Honda kupcima nuditi dve varijante električnog pogonskog sklopa za ovaj model. Jedna od njih (uvodna) razvija 100 kW (134 KS), a druga (nešto snažnija) 113 kW (152 KS) i 315 Nm obrtnog momenta. Ovaj snažniji električni pogon će modelu Honda e omogućiti da od 0 do 100 km/h ubrzava za oko 8 sekundi. Međutim, snažnija “Advance” verzija će biti nešto skuplja, te će se prodavati po ceni od 32.470 evra u Nemačkoj.

Baterija ima kapacitet od 35,5 kWh, a iz Honde je opsiuju kao jednu od najkompaktnijih u klasi. Uprkos velični, ona modelu Honda e omogućava da sa jednim punjenjem pređe i do 220 kilometara. Predstavnici japanskog proizvođača veruju da je to “savršeno za svakodnevnu, urbanu vožnju”. Zahvaljujući tehnologiji brzog punjenja, baterija se do 80% može napuniti za samo 30 minuta.

Dizajn

S obzirom da ima pogon na zadnjim točkovima, Honda e obećava zabavnu vožnju. Takođe, kao što je obećano, kamere i ručice za otvaranje vrata koje “iskaču” iz karoserije će se naći na serijskom modelu, zbog čega ovaj model ima futuristički izgled. Kamere umesto bočnih retrovizora su se po prvi put našle na nekom kompaktnom automobilu, a iz Honde navode da one “pružaju benefite u pogledu stila, bezbednosti, aerodinamike i uglađenosti”.

Enterijer je u potpunosti isti kao na koncept modelu. Odlikuju ga pet ekrana sa potpuno digitalnom instrument tablom. dva LCD ekrana dijagonale 12,3 inča se ponašaju kao primarni ekrani infotejnmenta. Tu je i digitalna instrument tabla i dva ekrana na koja se prikazuje slika sa bočnih kamera koje su tu umesto retrovizora.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery