Sajam automobila u Frankfurtu

Premijera modela Cupra Tavascan!

Koncept koji predstavlja uvod u novi dizajnerski pravac brenda Cupra

Cupra Tavascan
1.73KPregleda

Cupra je poslednji u nizu proizvođača pod okriljem VW brenda koji je iskoristio MEB platformu. Naime, na ovoj platformi je baziran novi koncept španskog brenda, nazvan Cupra Tavascan koji je danas premijerno predstavljen u Frankfurtu.

Cupra Tavascan

Svrha ovog koncepta je, ne samo da nam pokaže u kom pravcu idu električni automobilu novoformiranog brenda, već i da nam pokaže dizajnerski pravac zahvaljujući kome će se Cupra modeli razlikovati od modela brenda Seat. Prema tome, ne bismo bili iznenađeni da u bliskoj budućnosti vidimo serijski model baziran na konceptu Cupra Tavascan.

Ovaj lepi koncept je insteresantan i zbog činjenice da, za razliku od mnogih drugih električnih vozila, ne poseduje dva elektromotora (po jedan na obe osovine), već ima tri elektromotora. Dva su smeštena na prednjoj, a jedan na zadnjoj osovini. Ukupna izlazna snaga ovog električnog pogosnkog sklopa je 302 konjske snage. Zahvaljujući tome, Tavascan iz mesta do 100 km/h ubrzava za samo 6,5 sekundi.

Ispod poda se krije litijum-jonska baterija kapaciteta 77 kWh. Sa tom baterijom Tavascan sa jednim punjenjem može da pređe i do 450 kilometara, po WLTP ciklusu testiranja.

U svakom slučaju, pored pogonskog sklopa modela Tavascan ističe se i njegov primamljiv dizajn. Moramo priznati da je ovaj model pravo osveženje. Izlgeda agresivno, skladno i proporcionalno, a enterijer ne zaostaje u odnosu na spoljašnji dizajn.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery