Vesti

Da li će ovako izgledati novi Peugeot 308?

Render fotografije

Peugeot 308 - render
4.04KPregleda

Iako su u poslednjih nekoliko godina SUV modeli preuzeli primat na tržištu, kompaktni automobili se „još uvek drže“. Jedan od tih modela je i Peugeot 308, čija bi nova generacija trebalo da bude predstavljena tokom sledeće godine. 

Peugeot 308 - render

Međutim, kako bi se nosili sa sve jačom konkurencijom, proizvođači automobila non-stop unapređuju svoje adute. Tako nas krajem ove godine čeka premijera novog VW Golf Mk8. Taj model je trebalo da bude predstavljen na Sajmu automobila u Frankfurtu, međutim premijera je odložena za posle tog događaja. Tu su i novi, nedavno predstavljeni modeli kao što su Škoda Scala i Ford Focus. Focus je već bio kod nas na testu, a o tome možete pročitati ovde. Sledeće godine se ovim modelima pridružuju još jedan novi francuski adut. U pitanju je nova generacija modela Peugeot 308. Trenutna generacija ovog modela je 2014. godine ponela titulu „automobila godine“ te se od njegovog naslednika puno očekuje.  A kako bi novi Peugeot 308 mogao izgledati otkriva nam render dizajnera Klebera Silve.

Naravno, on je prilikom izrade ovih render fotografija inspiraciju potražio u modelima 208 i 508. Velike su šanse da će to nova 308-ica zaista biti inspirisana novim modelima kompanije Peugeot.

Dizajn

Naime, nedavno predstavljeni Peugeot 208 oduševio je sve u Ženevi. Predstavnici kompanije su naveli da on predstavlja revoluciju po pitanju dizajna i tehnologije. Samim tim, logično je da će i novi 308 preuzeti neke od elemenata od njega.  Tu pre svega mislimo na dnevna LED svetla u obliku „očnjaka“ koja će očito postati zaštitno lice Peugeot modela.

Pretpostavlja se i da će novi 308 na zadnjem delu imati „povezane“ svetlosne jedinice. Zašto povezane stoji pod navodnicima? Jer i 508 i 208 zapravo između zadnjih svetala imaju crni element koji ih povezuje i doprinosi atraktivnosti, iako zapravo ne svetli.

Peugeot 308 - render

Ono što se za sada sigurno zna jeste da će novi Peugeot 308 biti baziran na unapređenoj EMP2 platformi. To znači da će on biti dostupan sa dobro poznatim PureTech benzinskim i BlueHDi dizel agregatima. Takođe, u budućnosti se očekuje i potpuno električna varijanta, koja već postoji za manji Peugeot 208.  

Posebno će biti zanimljivo videti enterijer nove generacije modela 308, od kojeg se, moramo priznati, očekuje puno.

Nova generacija modela Peugeot 308 trebala bi biti predstavljena tokom sledeće godine.

2 Komentara

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery