Vesti

Odložena premijera novog VW Golf Mk8!

Na tržištu tek od sledeće godine!

VW Golf Mk8
2.24KPregleda

Osma generacija najpopularnijeg nemačkog automobila, modela VW Golf će premijerno biti predstavljena tek nakon Sajma automobila u Frankfurtu. 

VW Golf Mk8

Predstavnici Volkswagen grupacije su godišnjoj konferenciji početkom nedelje potvrdili da novi Golf  stiže ove godine. Međutim, to se sada izgleda promenilo. Naime, plan kompanije VW je bio da predstavi novi Golf Mk8 na Sajmu automobila u Frankfurtu. To je i logičan potez budući da bi tako on bio jedna od zvezdi, i to na domaćem terenu. Međutim, taj plan se promenio, te je premijera odložena.

U svakom slučaju, novi Golf bi premijerno trebalo da bude predstavljen pre kraja ove godine. Nemački Bild je kao razlog odlaganja premijere naveo „tehničke probleme“, međutim, iz VW-a to demantuju. Oni su naveli da jednostavno žele da premijera novog Golfa bude ekskluzivna, te da ne žele da on deli „pozornicu“ sa stotinak drugih modela.

Naravno, samim tim će i početak prodaje biti odložen za početak sledeće godine. Jurgen Stockman, šef prodaje i marketinga Volkswagen grupacije je naveo da bi početak prodaje krajem godine bio pogrešan potez. Naime, tada su Novogodišnji i Božićni praznici, te tada niko ne kupuje automobile.

Iako u zadnjih nekoliko godina svedočimo sve većoj popularnosti krosover i SUV modela, komapktni modeli su još uvek izuzetno popularni. Segment kompaktnih automobile će postati još zanimljiviji. Osim premijere novog Golfa, u taj segment stiže i nova Škoda Scala. Ford je krejem prošle godine predstavio novi Focus, a sledeće godine se očekuje i premijera nove generacije modela Peugeot 308.

Špijunske fotografije: Carscoops

VW Golf Mk8

2 Komentara

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery