AktuelnoVesti

Novi Peugeot 308 biće i hibrid sa 300 kS

Ko će dočekati

5.5KPregleda

Vreme je za glasine: Željno se iščekuju detalji za Peugeot 308 2022. 

 

Peugeot 308 poslednji put je osvežen pre tačno tri godine, i polako ga jede „zub vremena“. Ono što je još važnije za njega, C segment u Evropi je u poslednje vreme prepun novih i vrlo atraktivnih modela, poput novog VW Golfa, Škoda Octavije i Scale, Toyota Corolle, Mazde3, Seat Leona, Ford Focusa, dolazećih Hyundai Elantre i I30, i mnogih drugih.

 

 

To sve znači da bi francuska kompanija morala što pre da lansira novu, treću, generaciju svog najpopularnijeg hečbeka. Prema najnovijem izveštaju, to će se dogoditi krajem sledeće ili početkom 2022. godine.

 

Peugeot 308

 

Autocar tvrdi da se mogu očekivati velike promene u ponudi Peugeot modela sa oznakom 308, iako će se bazirati na ažuriranoj verziji PSA platforme EMP2, na kojoj je smeštena i trenutna generacija. Standardne verzije vozila dobiće elektrifikovane i efikasnije pogonske sklopove, ali ono što zaista privlači pažnju jeste hibridna varijanta povećanih performansi koja bi trebalo da ide u korak sa najavljenim VW Golfom R Hybrid-om.

 

 

Britanska publikacija navodi da će novi 308 Hybrid imati pogonski sklop od tri motora. Koristiće 1,6-litarski turbo-benzinski agregat, uz podršku čak dva električna motora, po jedan za svaku osovinu, sličnog sklopa kakav ima 3008 PHEV. Priča se da će Peugeot 308 Hybrid isporučovati ukupno i više od 300 konjskih snaga, pa će uz pogon na sve točkove biti apsolutno konkurentan pomenutom Golfu, ali i drigim R i GTi izdanjima u ulaznom C segmentu.

 

Peugeot 308 - render

 

Novoformirano Peugeot Sport Engineered (PSE) odeljenje biće odgovorno za razvoj performansi nove tristaosmice, koja će takođe dobiti i čvršće vešanje, te veće i stabilnije kočnice. Međutim, novi 308 ovoga puta neće dobiti GTi značku, jer će ona verovatno ostati ograničena samo novi model 208.

 

 

Što se regularnih modela tiče, očekuje se da Peugeot nastavi da nudi svoje tradicionalne benzinske i dizel agregate. Navodno je i potpuno električni 308 takođe najavljen za kasnije predstavljanje, ali do sada ništa nije potvrđeno.

 

Peugeot 308

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery