Vesti

Focus RS, AMG A35, BMW M140i, Golf R ili Audi S3 – koji „hot heč“ biste vi izabrali?

Video

"hot heč" trka
2.33KPregleda

Američki protiv evropskih „hot heč“ modela. Ford protiv Mercedes-a, BMW-a, Volkswagen-a i Audi-ja. Šta mislite, koji je najbolji među njima?

"hot heč" trka

Automobili koji se nazivaju „hot heč“ su sjajni. Oni kombinuju prilagodljivost i praktičnost hečbeka sa velikim izlaznim brojevima i solidnim performansama. Naravno, to je dovelo do toga da gotovo svaki proizvođač automobila ima svog predstavnika u tom segementu. I svaki od njih tvrdi da je baš njihov model najbolji. Ekipa jutjub kanala CarWow je odlučila da održi trku između nekih od tih modela. 

Takmičari su Ford Focus RS, Mercedes-AMG A35, BMW M140i, Volkswagen Golf R i Audi S3. To samo postavlja pitanje zašto Honda Civic Type R nije ovde?

Hajde da prvo pređemo kroz brojeve.

Ford Focus RS ispod haube krije redni četvorocilindarski 2,3-litarski agregat sa turbo punjačem. On razvija 350 konjskih snaga i 475 Nm obrtnog mometna. Snaga se na sve točkove šalje preko šestostepenog manuelnog menjača. Maksimalna brzina koji ovaj model postiže iznosi 265 km/h.

Ford Focus RS

Mercedes-AMG A35 je jedan solidni hot heč kog pokreće dvolitarski agregat sa turbo punjačem. On razvija 302 konjske snage i 400 Nm obrtnog momenta. Snaga se takođe šalje na sve točkove, ali preko sedmostepenog automatskog menjača. Ovaj model iz mesta do 100 km/h ubrzava za 4,7 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 250 km/h.

Mercedes AMG A35

BMW M140i je  automobil sa šestocilindarskim agregatom i pogonom na zadnje točkove. Ispod njegove haube se krije trolitarski agregat sa turbo punjačem koji razvija 335 konjskih snaga i 499 Nm obrtnog momenta. Ima gotovo iste performanse kao i AMG A35.

BMW M140i

Na kraju, Audi S3 i Volkswagen Golf R su praktično „blizanci“. Oba modela pokreće dvolitarski TFSI agregat sa turbo punjačem koji razvija 296 konjskih snaga i 380 Nm obrtnog momenta. Oba modela imaju pogon na svim točkovima, Audi ima Quattro, a Gofl AllTrack.

U svakom slučaju, brojevi na papiru su jedno, rezultati u realnom svetu nešto sasvim drugo. Šta vi mislite, koji je najbolji od ovih modela, i kojeg biste vi izabrali?

Izvor i fotografije: CarWow/Youtube

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery