Sajam automobila i motocikala u Beogradu

Cupra Ateca – SUV bomba koja razvija 300 konjskih snaga

Performantni SUV model podbrenda kompanije Seat stigao u Beograd!

Cupra Ateca
2.03KPregleda

Seat je na Sajam automobila u Beogradu doveo fantastični SUV svog podbrenda, Cupra. Reč je naravno o modelu Cupra Ateca koji razvija 300 konjskih snaga!

Cupra Ateca

Cupra Ateca je bazirana na modelu Seat Ateca, koji je u velikoj meri modifikovan. Najpre i najuočljivije je ono što vidimo spolja uključujući i novi logo. Nova je maska hladnjaka, prednji spojler i za 10 milimetara je spuštena silueta.

Međutim, spoljašnje izmene su samo manji deo celine. Najveće promene su uočljive u enterijeru i „ispod haube“.  Iako su plastični delovi enterijera “Made in Seat”, novi su infotejment sadržaj, luksuzna kožna sedišta i upravljač. Cupra Ateca se može pohvaliti aktivnom suspenzijom podvozja i pogonom na sve točkove. Tu su i solidni sedmostepeni DSG automatskim menjačem i moćne Brembo kočnice.

A ispod haube sinfonija. Model Cupra Ateca pokreće dvolitarski TFSI agregat koji je dogurao do 300 KS i čak 400 Nm obrtnog momenta. Imajući u vidu težinu karoserije od 1.700 kilograma sasvim je jasno da dobrih performansi ne manjka.

Do stotke “poteže” za 5,2 sekunde a maksimalno stiže na 247 km/h.

Sa ovim modelom se naš glavni urednik Miodrag Piroški družio u Barseloni, na zvaničnoj premijeri. Kako je to izlgedalo pročitajte ovde, a video pogledajte ispod teksta.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery