Sajam automobila i motocikala u Beogradu

Na Sajmu automobila u Beogradu je predstavljen i novi Mercedes B-Klase!

Mercedes-Benz B-Klasa
1.56KPregleda

Novi Mercedes-Benz B-Klase je danas i zvanično predstavljen u okviru Sajma automobila u Beogradu. Nova generacija ovog modela stavlja naglasak na sportski duh Sports Tourer-a.

Mercedes-Benz B-Klasa

Nova B-Klasa izgleda dinamičnije u odnosu na prethodni model, a iz kompanije navode da je i agilnija na putu. Takođe, novi model u isto vreme nudi veći nivo komfora.

Ideja dizajnera je bila da učini da se B-klasa vizuelno ističe u svetu minivan vozila. Ta ideja je prihvaćena i izvedena. Pomoću dugog međuosovinskog rastojanja (2.729 mm) sa kratkim prepustima, i linijom krova koja se lagano spušta, kao i većim točkovima dimenzije 16 do 19 cola, naglašena je dinamičnost proporcija.

Sportskom izgledu doprinosi i relativno spljošten, istureni prednji deo vozila. „Tečni“ prelaz sa poklopca motora na A-stub i na vetrobransko staklo, zajedno sa snažnim bokovima vozila, naglašava sveukupni sportski izgled.

Avangardna unutrašnjost ostavlja jedinstven utisak svojim prepoznatljivim dizajnom komandne table. Jedna od glavnih odlika komandne table je masivni osnovni deo koji se spušta ka putnicima i prosečen je u oblasti vozača i suvozača.

Intuitivni korisnički interfejs prilagodljivog MBUX multimedijalnog sistema postavlja nove standarde. Njegove izuzetne karakteristike uključuju brilijantnu grafiku. Tu je i “Hey Mercedes” glasovno komandovanje i “touch screen”. Moramo pomenuti i funkcije kao što su MBUX Augmented Reality.

Tu su i brojni sistemi bezbednosti i vrhunski pomoćni sistemi za vožnju. Sve to čini B-klasu liderom u segmentu zahvaljujući funkcijama prenetim sa S-klase.

Mehanizacija

U poređenju sa svojim prethodnikom, nova B-Klasa je u svakoj svojoj verziji opremljena novim, efikasnim motorima. Oni su usklađeni sa Euro 6d-TEMP normativom izduvne emisije vozila. Novost među motorima je poprečno postavljena verzija dizel motora OM 654 zapremine dva litra snage 110 i 140 kW, sa aluminijumskim blokom i stepenastim procesom sagorevanja.

Uz to, unutrašnjost vozila je prostranija, dok su motori efikasniji i čistiji. Osmo-stepeni menjač sa duplom spojnicom će po prvi put biti ugrađen na B-Klasi.

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery