Sajam automobila i motocikala u Beogradu

Na Sajmu automobila u Beogradu je predstavljen i novi Peugeot 508!

Model koji je "pobrao" samo pozitivne kritike za svoj dizajn

Peugeot 508
2.22KPregleda

Peugeot je svojoj gami pridodao novi “fastback” model Peugeot 508, koji se od 4. februara nalazi u prodajnim salonima u Srbiji. Ovaj model je danas stigao i na Sajam automobila u Beogradu.

Peugeot 508

Dizajn i dimenzije

Niska i duga linija krova, izgled koji odiše autoritetom i sportska silueta Peugeot 508 čine pravim “fastback” modelom sa petoro vrata čija pojava na drumovima  nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Novi 508 je dugačak 4,75 metara. Vrata bez okvira doprinose kupe efektu. Tu su i napred pozicionirani LED farovi sa dnevnim svetlima koja se spuštaju duž branika i asociraju na očnjake. Na zadnjem delu LED svetla ostavljaju utisak lavovskih kandži, čime zajedno doprinose krakaterističnom svetlosnom potpisu brenda. Prtljažnik od 487 litara zahvaljujući visoko otvorenim petim vratima nudi veliku praktičnost.

Novi Peugeot 508 je proizveden na EMP2 modularnoj platformi. Time je postignuta ušteda u odnosu na prethodni model u težini od 70 kg. To utiče na potrošnju, pasivnu bezbednost i performanse novog Peugeot 508.

Peugeot 508

Enterijer

U enterijeru se ističe “I-cockpit” druge generacije kog karakterišu materijali najvišeg kvaliteta. Tu je centralni HD displej od 10 inča koji se nalazi u okviru centralnog panela. Ispod njega su integrisani elegantni prekidači koji podsećaju na dirke klavira putem kojih se pristupa najvažnijim funkcijama na vozilu. Tu je i kompaktni volan koji je zasečen u gornjem i donjem delu.

Agregtati

Od agregata su u ponudi benzinski Puretech motori od 180 i 225 konjskih snaga upareni sa osmostepenim automatskim menjačem. Tu si i HDi motori od 130,160 i 180 konjskih snaga pri čemu je jedino najslabija verzija navedenih agregata dostupna sa manuelnim šestostepenim menjačem.

Peugeot 508

Jos jedan novitet je osmostepeni automatski menjač koga kartkteriše glatko i brzo menjanje brzina, one-touch električne kontrole, pri čemu je ostvarena  ušteda u težini u odnosu na prethodnika kao i smanjenje potrošnje goriva od 7% .

Trenutno najjeftiniji model na našem tržištu je 1.5 BlueHDi sa akcijskom cenom od 25.690 evra.

Peugeot 508 je nedavno bio kod nas na testu, a šta o njemu mislimo pročitajte ovde. A tu je i video.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery