AktuelnoVesti

BMW će lansirati tri verzije električnog i4 ali ne i „plug-in“ hibridnu „četvorku“

1.8KPregleda

Električna serija 4 će usvojiti tradicionalnu nomenklaturu marke, ali ne treba očekivati „plug-in“ hibrid

 

BMW  i4 za 2022. će biti u ponudi u tri varijante kada bude krenuo s prodajom, s tim što će kompanija primeniti ustaljene norme koje se tiču nomenklature za električne modele.

 

Po više izvora, uključujući i BMWBlog, Bavarci će inicijalno u ponudu staviti i440 srednjih specifikacija, za koji se očekuje da će koristiti jedan elektromotor, čija će se snaga slati na zadnje točkove. Glasine sugerišu da će raspolagati s oko 225 kW, ali bi mogao da poseduje „overboost“ funkciju koja bi u slučajevima preticanja oslobađala čitavih 250 kW.

 

Što se perjanice tiče, očekuje se da ponese oznaku i4 M50 xDrive, kao i da će proći tretman M divizije. Dva elektromotora (jedan postavljen na prednju osovinu) će isporučivati 340 kW, tako da će M50 biti jedini u i4 liniji s pogonom na sve točkove. Za očekivati je i prisustvo „overboosta“.

 

U septembru 2020., šef BMW Motorsporta, Markus Flaš, rekao je da će performantni i4 poneti „M“ oznaku. „Sledeće godine ćemo lansirati prvi baterijski M model u okviru performantnog segmenta, baziranog na i4“, izjavio je Flaš.

 

Međutim, ono što tek treba da bude potvrđeno je ulazna varijanta i4, uz glasine koje sugerišu da će poneti oznaku i435. Navodno, inicijalno će biti lansirane prestižnije verzije, dok će on pristići nešto kasnije.

 

Uprkos tome što je BMW ove godine obelodanio „Power of Choice“ strategiju, u kojoj kompanija kaže da će ponuditi širok raspon pogonskih opcija za svaki model, nedavno predstavljena serija 4 nije dostupna u „plug-in“ hibridnoj verziji.

 

Projekt menadžer serije 4, Andreas Ederer, potvrdio je da „plug-in“ hibridna varijanta nije planirana „četvorku“.

 

Čini se da kompanija trenutno nije spremna da kupe modele (serije 2, 4 i 8) ponudi s električnim priključkom, koji je za sada rezervisan za „porodično nastrojene“ modele.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery