Vesti

Audi spremio dva nova koncepta za Šangaj i Frankfurt!

Vizije budućnosti

Audi koncepti
1.79KPregleda

Audi je za velike sajmove automobila koji nas čekaju ove godine spremio još dva nova futuristička koncept modela.

Audi koncepti

Nakon što je na Sajmu automobila u Ženevi premijerno predstavljen koncept Q4 e-tron, šef dizajna kompanije Audi, Mark Lihte, je rekao da ćemo na sajmovima automobila u Šangaju i Frankfurtu videti još dva nova koncepta.

„Imamo koncept modele kao Q4 e-tron koji su manje-više spremni za proizvodnju. Sa druge strane, imamo i koncepte automobila koje bi mogli videti na putevima za 10-15 godina, kao što je Aicon. Spremili smo po jedan koncept i za Frankfurt i za Šangaj“, naveo je on.

Audi koncepti

Lihte nije otkrio dodatne detalje o koncept modelu koji će debitovati u Frankfurtu. Međutim, on je rekao da će model koji će debitovati u Šangaju biti „vizija električnog vozila koje je 10 godina ispred svog vremena“. Takođe je naveo da je taj koncept neka vrsta uvoda u budući dizajnerski pravac proizvođača iz Ingloštata.

Lihte je otkrio i da će koncept koji će debitovati u Šangaju imati jedinstven enterijer i četvrti nivo autonomije. „Danas govorimo o trećem niovu autonomije, međetuim, taj koncept će imati četvtri nivo. Zbog toga će mu enterijer biti potpuno drugačiji od onog na šta smo navikli. Videćete kako će izgledati enterijer automobila bez volana“, dodao je on.

Audi se ne plaši elektrifikacije i ide joj u susret punom parom. Nedavno je počela serijska proizvodnja prvog potpuno električnog vozila te komapnije, E-Tron SUV. Od tada je potvrđeno i da će se proizvoditi i model e-tron Sportback. Najavljena je i serijska proizvodnja modela e-tron GT sedan i Q4 e-tron.  

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery