Vesti

Počela serijska proizvodnja restilizovane BMW Serije 7!

U pogonu u Dingolfingu počela je proizvodnja restilizovane BMW-ove drumske krstarice!

BMW Serije 7
1.96KPregleda

Tri i po godine nakon premijere šeste generacije i dva meseca nakon internet premijere, počela je serijska proizvodnja restilizovanog BMW Serije 7 u postrojenju u Dingolfingu.   

BMW Serije 7

BMW je restilizovao svoju najluksuzniju limuzinu tri i po godine nakon lansiranja aktuelne, šeste generacije. Iako ne spada u najprodavanije modele bavarskog proizvođača, Serija 7 je uvek bila veoma bitan automobil u gami bavarskog proizvođača. Restilizovana verzija je predstavljena putem interneta pre oko dva meseca, a početkom marta je počela i njena serijska proizvodnja.

Perjanica kompanije BMW je prošla kroz neke stilske i tehnološke promene. Jedan od najupečatljivijih detalja na spoljašnjem dizajnu je svakako povelika maska (grille) koja je izazvala brojne polemike. Međutim, osvežena Serija 7 je mnogo više od te maske. Tu su i novi farovi i nove zadnje trodimenzionalne LED svetlosne jedinice povezane tankom „svetlosnom“ linijom.

U enterijeru se ističe novi infotejnment sistem, detalji od drveta, šavovi oko centralne konzole i na panelima vrata. Takođe, kabina ima bolju zvučnu izolacijiu zahvaljujući pre svega debljim bočnim staklima.

Kao i ranije, i osvežena Serija 7 će se prodavati u varijantama sa standardnim i produženim međuosovinskim rastojanjem. Ova „produžena“ verzija ima za 140 mm veće međuosovinsko rastojanje i više prostora u prtljažniku.

Osvežena Serija 7 je takođe dobila i novu varijantu. Reč je o plug-in hibridnom modelu sa šestocilindarskim agregatom. Ova verzija nosi oznaku BMW 745e/745Le i razvija ukupno 389 konjskih snaga. Ovaj model sa jednim punjenjem, samo na električnu energiju može da pređe i do 58 kilometara.

Više detalja o ostalim varijantama Serije 7 možete pronaći ovde.

BMW je od kada je krenula proizvodnja prve generacije 1977. godine prodao više od 1,9 miliona primeraka Serije 7.  

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery