Vesti

Audi RS Q8 će premijerno biti predstavljen 20. novembra!?

Brz, jak, ekstreman i izuzetno skup!

Audi RS Q8
1.38KPregleda

Familija Audi Q8 modela će uskoro biti bogatija za još jednog člana. Naravno, reč je o najekstermnijoj varijanti koja će nositi oznaku RS. Magazin Auto Bild, ne otkrivajući svoje izvore, prenosi da će Audi RS Q8 premijerno biti predstavljen 20. novembra!

Audi RS Q8

U gami brenda iz Ingloštata, Audi RS Q8 će biti pozicioniran iznad modela SQ8. On će biti jeftinija alternativa modelu Lamborghini Urus. Doduše, on će biti i nešto slabiji iako će imati isti pogonski sklop. Naime, očekuje se da četvorolitarski, twin-turbo V8 agregat kod ovog modela razvija oko 600 KS. Podsećamo, italijanski Super SUV razvija 641 KS!

Glavna konkurencija modelu Audi RS Q8 će biti modeli BMW X6 M, Mercedes-AMG GLE 63 Coupe i Porsche Cayenne Turbo Coupe. Naravno, RS Q8 će u poređenju sa ostalim Q8 modelima imati nešto više sportski dizajn. Očekuju se jedinstveni prednji i zadnji branik, veći pragovi, veliki difuzor i felne. Očekuje se i sportsko vešanje i manji klirens nego kod modela SQ8.

I enterijer će biti skromno modifikovan. Očekuju se prednja sportska sedišta, RS oznake i nova presvlaka. Novi Audi RS Q8 će takođe verovatno imati i još nekoliko režima vožnje i najnoviji MMI infotejnment sistem i digitalna instrument tabla.

Kada je o ceni reč, Audi RS Q8 će naravno biti skuplji od modela SQ8 čija je početna cena 102.900 evra. Očekuje se da ovaj model bude u cenovnom rangu sa modelom Porsche Cayenne Turbo Coupe, koji se prodaje po uvodnoj ceni od 146.662 evra.

Audi RS Q8

Špijunske fotografije: Carscoops

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery