Vesti

Škoda Octavia – nove tizer fotografije!

Premijera će najverovatnije biti održana 11. novembra

Škoda Octavia
1.56KPregleda

Škoda je nedavno objavila par dizajnerskih crteža koji treba da nam daju uvid u to kako će otprilike izgledati nova generacija modela Octavia.

Škoda Octavia

S obzirom da se mogu posmatrati kao zvanične render fotografije, ove dizajnerske skice nam otkrivaju da će nova Octavia imati i te kako primamljiv dizajn. Na njima možemo videti oštre linije koje se prostiru celom dužinom automobila. Ističu se još i novi prednji i zadnji deo, masivni točkovi i “padajući” krov. Svo ovo doprinosi tome da nova Octavia (bar na ovim skicama) liči na manju verziju modela VW Arteon.

Naravno, prototip modeli ovog popularnog kompaktnog automobila češkog proizvođača su već uslikani. Međutim, oni uopšte nisu podsećali na model Arteon. Sve u svemu, očekuje se da će nova generacija modela Škoda Octavia imati dizajn koji će evoluirati sa dizajna trenuntnog modela. Verovatno će ona podsećati na novi Superb, što nikako nije loša stvar.

S obzirom da češki proizvođač u svojoj gami sada ima pravi hečbek model, Scala, velike su šanse da će se Octavia popeti jednu lestvicu više na tržištu. Ona će biti bazirana na MQB platformi kao i nova, osma generacija modela Golf, Seat Leon i Audi A3. Prema tome, verovatno će i deliti neke pogonske opcije sa tim automobilima. Očekuje se da pored standardnih benzinskih i dizel agregata, ovaj model dobije i “blago” hibridni i plug-in hibridni pogonski sklop.

Kao i do sada, nova Octavia će se prodavati u sedan (liftback) i karavan formi karoserije. Naravno, nešto kasnije se očekuju i Scout i RS varijatne.

Škoda će novu generaciju ovog modela predstaviti pre kraja ove godine. “Šuška” se da je kao zvanični datum za premijeru odabran 11. novembar!

Škoda Octavia

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery