AktuelnoVesti

Lexus dodaje AWD na novi ES250 model

Premijum brend

1.85KPregleda

Lexus ES250 će imati pogon na sva četiri točka poput Toyote Camry

 

Model Lexus ES250 najavljen za jesen imaće AWD opciju pogona na sve točkove, preuzetu iz novih modela Toyota Camry i Avalona. Ponuda će važiti samo za slabiju, ES250 varijantu sa 2,5-litarskim četvorocilindarskim agregatom. Snažniji 3,5-litarski V6 model ES350 (302 kS) i dalje će dolaziti samo sa pogonom na prednje točkove. Pored ova dva, Lexus je najavio i da hibridni ES 300h ostaje deo ponude, u skladu sa Toyota hibridnom ofanzivom.

 

 

Iako kod nas nije preterano popularan i teško se može doći do nekog njegovog modela, Tojotin luksuzni brend Lexus je sve bolje kotiran u svetu poslednjih godina. U prethodnih par godina obnovili su gotovo čitavu gamu od nekih desetak vrlo atraktivnih automobila. Primera radi, prošle godine imali smo priliku da se upoznamo sa modelom UX 250h, a kasnije je stigao i UX300e.  Pored toga, reklama za Lexus RX snimana je u Beogradu, a za sledeću godinu je najavljen vrlo atraktivni fastback coupe model LC 500.

 

 

Među svima njima, upravo bi kompaktni sedan srednje klase ES250 mogao da bude jedan od najadekvatnijih za domaće tržište. On će dakle posedovati provereni 2.5-litarski linijski četvorocilindrični benzinski moto, koji ovog puta isporučuje 203 konjske snage. Dolaziće sa novim osmostepenim CVT automatskim menjačem. U Leksusu tvrde i da je emisija štetnih gasova na novim ES modelima redukovana, kao i potrošnja goriva.

 

 

Prema informacijama iz japanske kompanije, nema značajnih promena u podešavanju šasije za model ES 250 AWD.  Tvrde da raspored sistema pogona na sve točkove nije uticao na unutrašnje dimenzije, kao ni prtljažni prostor. Vizuelno, oznaka na gepeku biće jedini način da se utvrdi razlika između običnog i AWD ES250 modela.

 

 

Lexus ES 250 će biti dostupan i u F Sport paketu opreme, poput snažnijeg ES350 modela. Zanimljivo da će verzija ES250 AWD imati identičnu cenu kao ES 350 FWD, čime u kompaniji praktično izjednačavaju stotinak konjskih snaga sa dodatnim pogonom, figurativno govoreći. Ove verzije ES-a startovaće po ceni od 40.925 dolara, odnosno 46,725 dolara za model F Sport. ES 250 AWD trebalo bi da stigne u prodajne salone u septembru.

 

 

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery