AktuelnoVesti

Lexus LC 500, modeli za 2021.

6.74KPregleda

Lexus LC 500 biće lakši, a dobija i nove boje i točkove

Ne može se poreći da se brend Lexus po mnogo čemu izdvaja od običnih. Njegov fastback coupe model LC 500 takođe je vrlo autentičan. 

 

Za modelnu 2021. godinu, Lexus je najavio da će modeli LC 500 i LC 500h doći u sa novim opcijama boja, većim točkovima i malo boljim performansama. Kažu malo boljim jer snaga ostaje ista, ali im  manja težine, bilo u standardnom ili hibridnom obliku, omogućava delimično jače performanse.

Podsećanja radi, LC 500 poseduje benzinski petolitarski V8 agregat koji razvija 471 kS (351 kW) i 540 Nm obrtnog momenta, povezan sa desetostepenim automatskim menjačem. Iz mesta do 100 km/h ubrzava za 4,4 sekundi i razvija maksimalnu brzinu do 270 km/h.

Hibridna varijanta ima 3.5 litarski V6 benzinski agregat, koji potpmognut elektrikom razvija ukupno 354 kS i 348 Nm. Do stotke stiže za 4,9 sekundi, a maksimalna brzina mu je ograničena na 250 km/h.

Modifikovani Lexus LC 500 za sledeću godinu biće lakši za desetak kilograma od prethodnika. Pre svega zahvaljući promenama u vešanju i korišćenju aluminijumskih materijala. Nove 21″ felne takođe su nešto lakše, mada iz Lexusa poručuju da se radi samo o promenama na zadnjim točkovima.

Nešto drugačije performanse očekuje najpre na hibridnom LC 500h modelu, usled promenjene automatske transmisije i ponašanja menjača. Naime, prema najavama novi 10-stepeni (Multi Stage Hybrid System) CVT automatik će za nijansu duže „trpeti gas“ pre nego što prebaci u viši stepen transmisije.

Bez obzira na model, u ponudi su nove 20-inčni točkovi sa Dark Graphic završetkom. Paleti boja pridružuju dve nove spoljašnje boje. Narandžasta pod nazivom Cadmium Orange i tamnozelena Nori Green Pearl, u kojoj je prošle godine već došlo izdanje LC 500 Inspiration Series.

Unutra dolazi u novoj nijansi crvene kože. Loše vesti za ljubitelje bele i alkantara kože  – nema ih više. Kao uteha, Lexus je ažurirao LC multimedijalni sistem i dodao mu Android Auto aplikaciju.

I pored svetske pandemije COVID19, očekuje se da facelift modela LC 500 i LC 500h za 2021. godinu zvanično budu predstavljeni do kraja ove godine.

Izvor i foto: Lexus

3 Komentara

  1. […] Iako kod nas nije preterano popularan i teško se može doći do nekog njegovog modela, Tojotin luksuzni brend Lexus je sve bolje kotiran u svetu poslednjih godina. U prethodnih par godina obnovili su gotovo čitavu gamu od nekih desetak vrlo atraktivnih automobila. Primera radi, prošle godine imali smo priliku da se upoznamo sa modelom UX 250h, a kasnije je stigao i UX300e.  Pored toga, reklama za Lexus RX snimana je u Beogradu, a za sledeću godinu je najavljen vrlo atraktivni fastback coupe model LC 500. […]

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery