AktuelnoVesti

„Procurele“ oficijelne fotografije – Volkswagen ID.4

2.43KPregleda

Najpre su „procurele“ oficijelne fotografije belog, a zatim i crvenog primerka VW-a ID.4

 

Bez dileme, radi se o atraktivnom električnom krosoveru, koji nastavlja s aktuelnim dizajnerskim jezikom nemačke marke s inkorporiranim „ID“ identitetom.

 

 

Jedva čekamo oficijelne podatke i specifikacije, ali sudeći po onome što nudi ID.3, model s povišenim klirensom će ispratiti isti primer, što podrazumeva:

  • dovoljnu autonomiju za većinu kupaca
  • cenu prilagođenu masovnom tržištu, mada ne treba očekivati da bude među najjeftinijim modelima
  • da će biti ako ne najbolji, jedan od najboljih krosovera u svom cenovnom razredu
  • da će biti zabavan

 

Ne treba vam sprint do stotke od 1,1 sekunde i slično da biste se dobro zabavljali za volanom. Instantni obrtni moment kod jednog Nissan Leafa već pruža dovoljno zabave. U redu, ID.4 neće biti moćan poput Tesla Modela Y Performance, ali za ljude koji nisu opsednuti silovitim ubrzanjima, nudiće sasvim solidne performanse.

 

 

Dakle, četiri su „jaka“ argumenta koji idu u korist Volkwagena kada je reč o budućoj prodaji ID.4, a stopa rasta prodaje električnih automobila je više nego obećavajuća, što naravno ide u prilog VW-ovom novajliji.

 

ID.4 bi trebalo da uđe u prodajne salone do kraja ove godine, a evo i nekih detalja koje je obelodanio Volkswagen: „Sa svojim visokoenergetskim baterijskim paketom u podu, ID.4 poseduje izuzetno aerodinamičnu karoseriju i prozračan enterijer, s kokpitom kontrolisanim putem dodira i glasovnih komandi. Očekuje se da ID.4 inicijalno bude lansiran u sportskoj postavci sa zadnjim pogonom, s tim što će integralna pogonska varijanta s tandemom elektromotora pristići malo kasnije. Bazirano na preliminarnim procenama proizvođača, po strogim EPA testnim standardima, ID.4 će ponuditi domet širi od 400 kilometara, uz visok nivo inovativnih tehnologija i digitalne konektivnosti.

Proizvodnja je upravo započela u fabrici u Cvikauu, dok će ona u Americi startovati 2022. u Volkswagenovoj Chattanooga fabrici.“

 

Vrele Gume

2 Komentara

  1. Ostali cvikaju od proizvoda iz Cvikau, naročito Rimac jer sa 1.1s do stotke (tako piše u tekstu) ID4 ostavlja sve konkurente daleko iza sebe. 🤣😂🤣😎

  2. Ostali cvikaju od proizvoda iz Cvikau, naročito Rimac jer sa 1.1s do stotke (tako piše u tekstu) ID4 ostavlja sve konkurente daleko iza sebe. 🤣😂🤣😎

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery