970_250_eko
Vesti

Rolls-Royce Cullinan dobija „Black Badge“ varijantu!?

Nove informacije

Rolls-Royce Cullinan „Black Badge“
895Pregleda

Po svemu sudeći, Rolls-Royce radi na „Black Badge“ varijanti modela Cullinan! Naime, ova informacija se pojavila nakon što je magazin Auto Guide otkrio da je to ime pomenuto u Kaliforniji u jednom zvaničnom dokumentu.

Rolls-Royce Cullinan „Black Badge“

Za sada se još uvek ne pominje kada bi taj model mogao biti predstavljen niti po čemu će se razlikovati od standardnog Cullinan modela. Međutim, drugi „Black Badge“ modeli kompanije Rolls-Royce, poput Dawn, Ghost i Wraith, sa kojima smo nedavno imali priliku da se družimo u Budimpešti, nam daju prilično dobru ideju o tome šta možemo očekivati.

Naime, ovi modeli imaju figuricu Duh ekstaze (Spirit of Ectasy) urađenu u crnoj boji. Tu su i hromirani detalji na spoljašnjem dizajnu kao na primer okvir oko maske (grila) i slično. Rolls-Royce je takođe razvio jedinstvene felne od mešavine aluminijuma i 44 sloja ugljenikovih vlakana. Modeli sa „Black Badge“ oznakom imaju i detalje od ugljenikovih vlakana u enterijeru.

Rolls-Royce Cullinan „Black Badge“

Nova verzija modela Cullinan će verovatno imati slične, ako ne i iste takve komponente. Zahvaljujući njima, on će imati agresivniji i snažniji dizajn. Takođe, RR je modelu Ghost Black Badge podario i dodatnih 40 konjskih snaga i 60 Nm obrtnog momenta u odnosu na standardni model. Prema tome, postoji šansa da i Cullinan Black Badge bude nešto snažniji od „standardnog“ modela.

Naime, Rolls-Royce Cullinan poseduje 6.75-litarski twin-turbo V12 agregat. On razvija 563 KS i 850 Nm obrtnog momenta. Prema tome, njemu nikako ne manjka snage. Međutim, činjenica je da će se „Black Badge“ varijanta prodavati po većoj ceni. Upravo zbog toga verujemo da se potencijalni kupci ne bi bunili protiv nekoliko konjskih snaga više.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery