Vesti

Sledeća generacija modela Fiat Panda i u potpuno električnoj varijanti!

Na tržištu od 2021. godine, a električna varijanta od 2023. godine

Fiat Centoventi / Panda
2.38KPregleda

Fiat je već potvrdio da će potpuno električna varijanta nove generacije modela 500 ući u serijsku proizvodnju tokom drugog kvartala sledeće godine. Sada su se pojavile informacije po kojima ovaj proizvođač namerava da elektrifikuje i sledeću generaciju modela Panda.

Fiat Centoventi / Panda

Naime, kako se navodi u najnovijim izveštajima, očekuje se da novi Fiat Panda debituje već 2021. godine. Po tom izveštaju, električna varijanta istog modela bi na tržište trebalo da stigne 2023. godine.

Kao i Centoventi koncept (na fotografijama) koji je predstavljen ove godine u Ženevi, električni Panda će imati modularnu bateriju. Razlog za to je taj što bi na taj način cena ovog modela ostala relativno niska. Naime, Centoventi koncept ima zamenljivu i nadogradivu bateriju. Želja je da se kupcima pruži mogućnost da na svom vozilu dodaju i do tri dodatne ćelije baterije kako bi povećali autonomiju.

Naime, sa maksimalnim brojem baterija na vozilu (5), Centoventi sa jednim punjenjem može da pređe i do 500 kilometara puta. Maksimalni domet sa jednim modelom (baterijom) jeste 100 kilometara.

Sledeća generacija modela Fiat Panda će imati dizajn inspirisan upravo ovim konceptom. Naime, italijanski brend želi da smanji svoju gamu i da se fokusira na „urbane“ gradske modele.

Fiat je tokom prve polovine ove godine prodao ukupno 105.534 primeraka modela Panda. To je za 15% više u odnosu na isti period prošle godine. Sa druge strane, prodaja modela 500 je pala za 9%, na 100.150 primeraka.

Fiat Centoventi / Panda

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery