Vesti

Suzuki Jimny ili Triumph Scrambler, ko je bolji u vožnji na off-road terenu?

Video

Suzuki Jimny vs Trimuph Scrambler
2.02KPregleda

S obzirom da je Suzuki Jimny jedinstveni SUV model, mediji iz oblasti autoindustrije moraju da budu kreativni prilikom testiranja ovog majušnog terenca.

Suzuki Jimny vs Trimuph Scrambler

Tu kreativnost su naše kolege pokazali na razne načine, pa čak i testirajući Jimny uporedo sa modelima Mercedes G-Klasa i Jeep Wrangler, koji su daleko, daleko skuplji od njega. Sa druge strane, ekipa iz Top Gear-a je odlučila da ovaj model uporedo testira sa jednim dvotočkašem.

Naime, sa ciljem da urade nešto potpuno drugačije od ostalih, Džek Riks i Top Gear su odlučili da organizuju „off-road trku“ između modela Suzuki Jimny i motocikla Triumph Scrambler. Staza je puna krivina, rupa i šljunka, a cilj je bio da se vidi kako se Suzuki Jimny snalazi na takvom terenu. Naravno, upravo na takvim terenima će Jimny i provesti veći deo vremena. To ne znači da ovaj maleni terenac nije dobar za gradsku vožnju, već naprotiv. Zahvaljujući izuzetno malim dimenzijama, on je savršen za manevrisanje gradskim ulicama.

Naravno, automobil i motocikl su dva potpuno različita vozila. Jasne su razlike kao što su broj točkova, težina i stabilnost, ali postoje i neke sličnosti između ova dva modela. Na primer, Jimny razvija samo 12 KS više od motocikla! S tim na umu, moramo i reći da je mali Jimny sve samo ne brz automobil. Pokreće ga isto tako mali 1.5-litarski četvorocilindraš koji razvija svega 101 KS i 130 Nm obrtnog momenta.

Oba vozila imaju atmosferski motor, manuelni menjač (moramo napomenuti da je Jimny dostupan i sa automatskim menjačem), a i cena po kojoj se prodaju nije toliko različita. Ipak, možda najveća sličnost između njih jeste to što su oboje kreirani prvenstveno za off-road vožnju.

Suzuki Jimny vs Trimuph Scrambler

I kako se na kraju pokazao četvorotočkaš u „vremenskom“ obračunu sa dvotočkašem? Pogledajte video i saznajte.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery