Vesti

Budući Mercedes-AMG modeli će imati plug-in hibridni pogonski sklop kao opciju!

Uz SUS agregat će ići i elektromotor koji razvija 121 konjsku snagu

Mercedes-AMG GT R Roadster
378Pregleda

Predstavnici Mercedes-AMG kompanije su potvrdili da će svi njihovi modeli u budućnosti kao opciju imati i plug-in hibridne pogonske sklopove.

Mercedes-AMG

Vozila kao što su Mercedes-AMG CLS 53, E53 i novi GLE 53 su već dostupna sa “blagim” hibridnim pogonskim sklopom. Taj hibridni sklop kombinuje šestocilindarski agregat sa elektromotorom koji pokreće starter-alternator, a koji razvija 22 konjske snage i 249 Nm obrtnog momenta.

Iako su ovi modeli ekonomičniji od automobila sa samo SUS agregatom, jedan od čelnika kompanije, Frenk Overmajer je priznao da su oni samo deo kratkoročne strategije.

“Sva AMG vozila će u budućnosti kao opciju imati plug-in hibridni pogonski sklop. “Blagi” hibridi nisu deo strategije AMG kompanije, iz prostog razloga što emisija štetnih gasova nije znatno smanjena”, naveo je on.

Mercedes-AMG

Magazin Autocar prenosi da će budući Mercedes-AMG plug-in hibridni modeli imati treću generaciju PHEV sistema koja se već nalazi na modelima C, E i S klase. Ovaj hibridni pogonski sklop kombinuje snažni elektromotor koji razvija 121 konjsku snagu i 440 Nm obrtnog mometna sa SUS agregatom. Takođe, električna autonomija tih modela je do 50 kilometara sa jednim punjenjem. Mercedes-AMG će ovaj sistem nazivati “EQ Power+”.

Ako Mercedes- AMG zaista odluči da u svoja PHEV vozila ubaci ovaj model, onda nas čekaju neki izuzetno brzi automobili. Zamislite hibridni A45 sa četvorocilindarskim agregatom koji razvija preko 400 konjskih snaga i elektromotorom koji razvija dodatnih 121 KS! Ili Mercedes-AMG G63 sa agregatom od 585 “konja” i ovim elektromotorom.

Mercedes-AMG

Ostavite komentar