Vesti

Koncept VW ID Space Vizzion: Elektro spoj karavana i SUV-a!

Premijera

VW ID Space Vizzion
1.1KPregleda

Nemački Volkswagen  danas je u Los Anđelesu predstavio svoj novi koncept iz ID porodice. Reč je o modelu po imenu ID Space Vizzion, koji je zapravo najava modela koji će biti dostupan samo u Evropi i SAD. Serijski model bi na tržište trebalo da stigne 2021. godine! 

VW ID Space Vizzion

Kako tvrde u nemačkoj fabrici, ID Space Vizzion kombinuje aerodinamični dizajn Gran Turisma sa prostranošću i multifunkcionalnostima klasičnih SUV vozila. Dizajn ID Space Vizzion-a je s toga na većinski nalik karavanima, ali i ne malim delom SUV vozilima.

ID Space Vizzion je dugačak gotovo  5 metara (4.958 mm), visok 1.529 mm i širok 1.9 m. Međuosovinsko rastojanje mu je 2.964 mm. U VW-u posebno ističu ekstremno nizak koeficijent otpora vazduha od 0,24 Cd. Predstavljen je sa  22“ aluminijumskim felnama.

Kada je reč o pogonskim opcijama, uz pomoć električnog motora i litijum-jonske baterije od 82 kWh, ID Space Vizzion razvija 275 konjskih snaga uz 550 Nm obrtnog momenta.

On ima pogon na zadnjoj osovini. Najavljen je i sa pogonom na sva 4 točka, čija snaga će biti “bustovana” na ukupno 355 kS.

Do “stotke“ stiže za tačno 5 sekundi. Maksimalna brzina mu je elektronski ograničena na 175 km/h. Poseduje dakle bateriju od 82 kWh, uz pomoć koje će moći će da pređe blizu 600 kilometara. I to po najnovijem WLTP standardu. Do 80% kapaciteta baterije moći će da se napuni za svega pola časa.

Što se tiče unutrašnjosti, sve informacije o vožnji Space Vizzion prikazuju prvenstveno na head-up ekranu Augmented Realiti (AR), koji zamenjuje tradicionalni kokpit. Manji sekundarni displej prikazuje samo osnovne informacije, dok su infotainment, udobnost, mrežne funkcije i podešavanja vozila grupisani na 15,6-inčnom ekranu osetljivom na dodir po sredini kokpita.

Kao što vidite, predstavljeni koncept je četvorosed, međutim, nemački proizvođač će razmotriti i verziju sa 5 sedišta nakon što vozilo krene u proizvodnju. Kada je reč o ostalim karakteristikama, Space Vizzion je unutra obložen AppleSkin materijalom, raspolaže sa 586 litara prtljažnog prostora, ambijentalnim osvetljenjem u 30 različitih boja itd.

Tu su i sistem glasovne kontrole, “pametna klima” (Smart Climate), volan sa touch komandama, mrežne funkcije, plus širok spektar svetlosnih funkcija sa animacijama koje signaliziraju “zdravo” i “doviđenja”, “zaključano” i “otključano”, vreme punjenja, kočnice, navigaciju, dolazni pozivi i još mnogo toga drugog naravno.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery