AktuelnoVesti

Zaseban M model će sigurno pristići, kaže bivši šef BMW M divizije

2.28KPregleda

BMW nema problem da govori o budućem portfoliju. Bavarska kompanija je već najavila izvesne performantne modele poput M3 CS i M4 CSL, kao i novog hibridizovanog i čisto baterijskog modela, koji će se pridružiti iX krosoveru.

 

Ipak, u poslednjem intervjuu, bivši šef BMW M divizije, Markus Flaš, obelodanio je da kompanija vredno radi na budućoj M perjanici.

 

U razgovoru s Auto Motor und Sportom, Flaš je rekao da će se novi, visokoperformantni, zasebni M model, u duhu M1 ikone, pridružiti proizvodnoj liniji u bliskoj budućnosti. „Pa, definitivno ćemo imati nezavisni M model ponovo“, rekao je Flaš. Međutim, da li će se zaista raditi o rasnom sportskom automobilu poput M1 ili nečemu potpuno drugačijem, ostaje nam da vidimo.

 

„U srži naše marke su i dalje trkanje i visoke performanse na drumu“, dodao je on. „Međutim, takođe želimo da zadržimo kupce koji vole ekspresivan luksuz. S M8 i njegovim derivatima, već smo to uspeli u nekim slučajevima, ali postoji segment u kojem se mnogo toga dešava a u kojem nemamo predstavnika. Ne mogu da kažem više o tome.“

 

Špijunske fotografije i procureli detalji obelodanjuju da BMW vredno radi na hibridnom M SUV-u, koji će debitovati 29. novembra. Neki zveštaji kažu da će ovaj SUV biti „M perjanica“ s preko 700 ks, s tim što će njegova proizvodnja startovati u Spartanburgu u Južnoj Karolini, u toku sledeće godine.

 

Suprotstavljene vesti kažu da će ovaj novi SUV poneti X8 bedž a ne „XM“ kako je inicijalno sugerisano. Budući da će se proizvodnja odigravati u Spartanburgu, domu BMW-a X7, teško da će ovaj SUV biti „zaseban“ M model o kojem govori Flaš.

 

Naravno, svi se nadamo da će BMW konačno lansirati rasni supersportski automobil, ali za sada nema informacija o tome o čemu bi moglo da se radi kada je reč o novom M modelu.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery