AktuelnoVesti

VW ID.3 dobio vrhunske ocene na Euro NCAP testu

903Pregleda

Novopečeni Volkswagen ID. je ostvario maksimalnih pet zvezdica u Euro NCAP „kreš“ testu, postigavši dobre rezultate u okviru svakog aspekta ocenjivanja.

 

Nedavno lansirani nemački elektromobil je prvi serijski model VW grupe baziran na novoj MEB platformi. Naravno, nakon njega će uslediti brojni puleni ne samo Volkswagena, već i Audija, Seata i Škode, zasnovani na istoj arhitekturi.

 

 

Šta kaže Euro NCAP? ID.3 ne samo što je prošao odlično na ocenjivanju po svim aspektima, već je ostvario 87% prilikom ocenjivanja za zaštitu odraslih putnika, 89% za zaštitu dece i 71% za zaštitu ugroženih učesnika u saobraćaju. Što se tiče sistema asistencije, VW-ov model je ostvario skor od 88%.

 

 

Kada je reč o ukupnoj oceni, ona je u skladu s rejtingom VW Golfa, koji je Euro NCAP testirao prošle godine. Poređenja radi, Golf je ostvario bolji skor (95%) za zaštitu odraslih putnika i 76% za zaštitu ugroženih učesnika u saobraćaju, ali je postigao samo 78% za sisteme asistencije vezane za bezbednost. Bio je u skladu sa skorom ID.3 oko bezbednosti dece. Euro NCAP je istakao robusan strukturalni integritet ID.3, širok spektar senzora, uz sisteme za izbegavanje sudara i one vezane za ublažavanje posledica sudara.

 

 

Mihil van Ratingen, generalni sekretar Euro NCAP-a, rekao je da pet dobijenih zvedica dokazuju da je VW-ov elektromobil isto tako bezbedan kao i konvencionalno pogonjeni primerak, dodavši da će „Euro NCAP nastaviti da osigurava da očuvanje životne sredine ne dolazi uz cenu kompromitovane bezbednosti“.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery