AktuelnoVesti

Osvetljena „trokraka zvezda“ uzrok masovnog povlačenja Mercedesovih SUV-a

5.93KPregleda

Ovaj proces bi se desio ranije da nije bilo pandemije

 

Mercedes-Benz povlači hiljade vozila s povišenim klirensom u SAD, zbog greške na električnim sistemima. Informacije o dobrovoljnom opozivu je objavila Nacionalna agencija za bezbednost u saobraćaju (NHTSA) na svom sajtu.

 

O čemu se zapravo radi? „Krivac“ je opcioni, osvetljeni Mercedesov znak na masci hladnjaka, zbog kojeg se povlači ukupno 12.799 GLE i GLS modela, proizvedenih između 8. decembra 2018. i 2. februara 2020.

 

Po dotičnom dokumentu, „konekcija uzemljenja može biti nekorektno instalirana, što potencijalno utiče na funkciju drugih komponenata, koje dele to uzemljenje, a radi se o kontrolnoj jedinici servo uređaja, motoru brisača vetrobrana i/ili levom faru. Da bi ovo ispravili, servisi moraju da izmeste tačku uzemljenja i ponovo formiraju konekciju.

 

 

Na sreću, nije bilo incidenata izazvanih ovim problemima. U dokumentu se takođe navodi da je Mercedes obavešten o svemu prošle godine, kao i da je odmah sproveo istragu. Međutim, pandemija koronavirusa je odložila proces povlačenja na korektivnu intervenciju.

 

Najpogođeniji je Mercedes GLE-Class. Ukupno 9.642 jedinica ovog modela je obuhvaćeno opozivom, preciznije GLE350, GLE450 i GLE580, svi iz 2020. modelne godine. S druge strane, pogođeno je i 3.17 GLS-a.

 

Očekuje se da će korektivne intervencije započeti 8. decembra 2020.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery