AktuelnoNajava TV emisijeVesti

Vrele Gume na dan zaljubljenih vinogradara

1.92KPregleda

Produženi vikend + Dan zaljubljenih = Vrele Gume!

 

Dok se zahuktava prepirka između prve, druge i treće Srbije da li je 14. februar Dan zaljubljenih ili Trivundan, Vrele Gume u vojvodjanskom maniru proglašavaju ovaj datum za Dan zaljubljenih vinogradara, sa akcentom na Trifuna.  U svakom slučaju, dobro je da ove nedelje 14. februara odsečete neku grančicu vinove loze i budete uz nekog/nešto što najviše volite. Recimo uz emisiju Vrele Gume! Naravno, Nova S tv, od 12:05.

 

Dacia Sandero Stepway

Odavno neki „običan“ model nije izazvao toliku pažnju kao novi Stepway. U svojevrsnoj histeriji automobilskih redakcija koja će brže, bolje i više da objavi detalja i utisaka o rumunskom besteseleru, i mi smo već „pustili“ Web i YouTube test. Ipak, za TV recenziju ostavili smo i nešto skrivenih caka plinskog modela sa oznakom ECO-G 100. „Tata-mata“ svog zanata, Miodrag Piroški, otkriće vam koje su.

Nautika: Ragnar

Sa novosadskog asfalta idemo u deleke vode i predstavljamo Ragnar, istraživačku jahtu koja ne zna za kompromise kada su u pitanju luksuz i oprema za avanturu. Jeste li se nekad zapitali kako bi izgledala Magelanova putovanja da je na raspolaganju imao ovako nešto?

 

 

Lepa vest: deca crtaju Vendee Globe

Ostajemo u vodama, pa i onim obojenim i donosimo vam prelepu priču o nadarenim beogradskim klincima koji vole jedrenje. Naime, deca od 7 do 14 godina okupljena u likovnoj radionici Genal Art Space, fanatično su pratila ovogodišnju Vendee Globe trku oko sveta jedriličara samaca. Svoje uživanje, između ostalog zahvaljujući i Vrele Gume prilozima, pretočili su u divne slike.

Da li su ova istinska umetnička dela rađena pastelnima kreonima i inspirasana impresionizmom i kubizmom samo slike, ili i simbolična najava da se među ovom decom krije neki budući učesnik Vandee Globe umetnosti preživljavanja, procenite sami. Ono što nam svakako i mali umetnici i učesnici VG trke poručuju jeste -‘al je lep ovaj svet.

 

KLM razvija sintetički kerozin

Od „ozbiljnih“ aktuelnosti izdvajamo prvi putnički let na održivo sintetičko gorivo u istoriji. Izvela ga je holandska kompanija KLM, uz pomoć Shell-a i Ministarstva infrastrukture i upravljanja vodama.

 

I dok su kod nas ekološke teme enormno zagađenje, zloupotreba planinskih reka i vađenje dpf filtera, u svetu su na pragu rešenje koje će obezbediti nultu emisiju štetnih gasova u avio transportu. Što bi se reklo, razlika kao „nebo i zemlja (blato)“.

 

 

Triumph Spitfire

U rubrici oldtajmer, nastupa klasičan britanski sportski dvosed – Triumph Spitfire. Pogledajte da li je old school boy Miroslav Šosberger nosio „fajerku“ dok je snimao ovaj prilog i zašto nije.

 

Brend koji je bio u nemilosti serijala o James Bondu, verovatno usled lobiranja konkurentskog Aston Martina, ali i koji se pojavio u nizu drugih filmova usled svoje autentične  prepoznatljivosti. Model Spitfire obeležio je seksipilne šezdesete i vesele sedamdesete. Saznajte zašto.

 

 

Boje Stepwaya, Ragnara i Spitfirea poklapaju sa bojama zemlje koja ovog prouženog vikenda slavi dan državnosti. Da li slučajno ili u redakciji imamo skrivenog „patriJotu“, ostaće zauvek tajna. Još da ima državnosti u toj nazovi državi – gde bi nam kraj bio.

 

Bilo kako bilo, dan zaljubljenih vingradara provedite uz 1068. epizodu emisije Vrele Gume! Nedelja 14. februar 2021. u 12:05 na TV Nova S.

 

Sadržaj:

Test:  Dacia Sandero Stepway ECO G100;

Nautika: Ragnar;

Lepa vest: Deca crtaju Vendee Globe;

Aktuelno: KLM razvija sintetički kerozin;

Oldtajmer:  Triumph Spitfire.

 

 

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery