AktuelnoVesti

Volkswagen potvrdio proizvodnju električnog karavana autonomije do 700 kilometara

1.55KPregleda

Volkswagen je potvrdio da će električni koncept iz 2019., ID Space Vizzion, biti transformisan u serijski model 2023.

 

Šef Volkswagenovih putničkih automobila, Ralf Brandšteter, iskoristio je društvenu mrežu LinkedIn za najavu.

 

„Sjajne vesti! Pod radnim nazivom ’Aero B’, naša fabrika u Emdenu dobija drugi električni model“, napisao je Brandšteter. „Aero B je naša interpretacija održivog premijuma. Poentira na svim planovima električnih performansi: zahvaljujući našoj MEB platformi koju konstantno unapređujemo, poseduje mogućnost superbrzog punjenja i nudi nešto više na svim ravnima – više prostora, širu autonomiju, bolje ubrzanje i veću maksimalnu brzinu.

 

 

Kao elegantni ’Shooting Brake’, biće prva električna varijanta te vrste na tržištu. Impresionira visokokvalitetnim enterijerom i obiljem prostora, prestižan i prostran kao Phaeton, uz izdašnu zapreminu prtljažnika. Sa 700 kilometara, dominira na planu dometa.

 

Od 2023., počeće da silazi s proizvodnih linija. S tim u vezi jasno se obavezujemo na važnost lokacije i buduća zaposlenja.“

 

Tehnički detalji serijskog modela ostaju nepoznanica, mada je Brandšteter potvrdio da Aero B raspolaže autonomijom od 700 kilometara.

 

Originalni ID Space Vizzion koncept je predstavljen 2019. na Salonu automobila u Los Anđelesu, s baterijom od 82 kWh i zadnje postavljenim elektromotorom od 202 kW. Nominalni domet koncepta je bio 482 kilometra.

 

 

Međutim, pojavljuju se izveštaji koji kažu da će baterija serijskog modela biti unapređena na 111 kWh, što će Aeru B pružiti potencijalnu autonomiju od 700 kilometara.

 

Pored toga, u vreme lansiranja, Volkswagen je saopštio da bi dodatni elektromotor mogao da bude postavljen na prednju osovinu za ukupnu izlaznu snagu od 250 kW.

 

Koliko je poznato, Aero B će se proizvoditi u sedan i karavanskoj karoserijskoj varijanti, s tim što će karavanu najpre biti dato zeleno svetlo. Proizvodnja će započeti 2023. u Volkswagenovoj fabrici u Emdenu, u kojoj se trenutno proizvode Passat i Arteon, a od 2022 i električni Volkswagen ID.4.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery