AktuelnoVesti

Toyota Camry Hybrid osvežena i unapređena za evropsko tržište

1.69KPregleda

Nakon povratka u Evropu za modelnu 2019. godini, Camry se priprema za 2021.

 

U planu je čitav niz unapređenja, nov dizajn naplataka, nove kolor opcije karoserije (Deep Metal siva) i revidiranje enterijera. Naravno, redizajniran je prednji odbojnik, koji sada pruža dinamičniji izgled. Toyota je takođe svoju magiju primenila na gornju i donju masku hladnjaka, da bi naglasila širok atletski stav vozila, koje je na Starom kontinentu dostupno isključivo u blago hibridnoj varijanti.

 

 

Motor radne zapremine 2,5 litara i hibridni hardver, prenose se iz 2020. modelne godine, s akcentom na efikasnosti, ne toliko pravolinijskim performansama. Sa 218 ks i 220 Nm, može se očekivati sprint do „stotke“ za 8,3 sekunde, uz maksimalnu brzinu od 180 km/h.

 

Kada je o unutrašnjosti reč, primećujemo da je ekran info-zabavnog sistema vaći nego ranije. Jedinica razmere 9,0 inča je u „plutajućem“ stilu, i pozicionirana je nešto više na armaturnoj tabli da bi se olakšala preglednost. Toyota obećava brži softver i odziv ekrana, uz reflektovanje prikaza smartfona uz pomoć Apple CarPlay i Android Auto funkcija.

 

 

„Black Engineered Wood“ i „Titanium Line Pattern“ su dva nova finiša instrument panela, centralnog grebena i panela vrata s prekidačima. Tapacirung u vidu premijum bež ili crne kože, s perforacijama u vidu „riblje kosti“, takođe su novine za 2021 modelnu godinu, uz crnu veštačku kožu s tekstilnim insertacijama.

 

Kada je u pitanju bezbednost, sistem za preveniranje sudara je unapređen čeonom detekcijom dolazećeg vozila, asistencijom pri upravljanju u slučaju krajnje nužde i asistencijom pri skretanju unutar raskrsnice. Potonja funkcija pruža automatsko kočenje ukoliko vozač skrene levo ili desno ispred dolazećeg vozila u suprotnoj traci. Ovaj sistem aktivira kočnice i u slučaju detektovanja pešaka.

 

 

Cenovnik još uvek nije formiran, ali ne treba očekivati da varira mnogo u odnosu na odlazeći model. U Nemačkoj i Velikoj Britaniji, kao referentnim tržištima, Camry Hybrid (2020.) startuje s cenom od 38.982 evra, odnosno 21.010 funti sterlinga.

 

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery