Vesti

Volkswagen ID.3 – model od velikog značaja za nemački brend!

Video

Volkswagen ID.3
2.58KPregleda

Prošle nedelje je Volkswagen predstavio dugo iščekivani ID.3 električni automobil, na Sajmu automobila u Frankfurtu. Možemo slobodno reći da je reč o vozilu koje ima veliki značaj za nemačku kompaniju, kao što su to u prošlosti bili „buba“ (Beetle) ili Golf.

Volkswagen ID.3

Cilj nemačkog giganta jesta da ovim vozilom dokaže da su električni automobili postali naša realnost. Na Youtube kanalu Top Gear, pojavio se video snimak u kome nam kolege detaljno opisuju ovog novog, električnog „narodnog“ automobila. Zahvaljujući video snimku, možemo videti sve ono što na fotografijama nismo videli.

Prva stvar koju vredi pomenuti u vezi sa ovim modelom jeste njegov dizajn. Naime, ID.3 nema veliki SUS agregat ispod svoje haube, što je dizajnerima ostavilo prostora „da se igraju“. Oni su odlučili da modelu ID.3 podare kratke prepuste karoserije ispred prenjdih i iza zadnjih točkova. Na taj način se dobilo više prostora u kabini. Zapravo, predstavnici kompanije VW navode da iako je ID.3 sličnih dimenzija kao Golf, ima enterijer koji je prostran kao u modelu Passat.

Kao što smo i do sada pisali, ovaj model će biti dostupan sa tri pogonske opcije. Jedna razvija 147 KS i 310 Nm obrtnog momenta i sa jednim punjenjem može da pređe do 330 kilometara. Druga, srednja varijanta razvija 201 KS i sa jednim punjenjem prelazi do 420 kilometara. I na kraju, tu je verzija koja razvija takođe 201 KS, ali koja sa jednim punjenjem može da pređe do 55 kilometara puta.

Volkswagen tek treba da objavi detalje o ceni, ali je već potvrđeno da će uvodni model biti jeftiniji od 30.000 evra u Nemačkoj.

Izvor: YouTube / Top Gear

5 Komentara

  1. Mislim da se VW debelo pres’o, kad je isao na potpuno novi model automobila.
    Trebali su da, kao Peugeot sa novim 208, ponude modularnu platformu Golf 8, gde bi pored benzinskog i dizel, nudili i elektricnu varijantu, sa baterijama u podu. Ne bi morali da potrose toliko para u razvoj, ne bi imali problema sa promocijom novog modela – Golf je legenda sama po sebi.
    PSA grupacija je pokazala da ume da gleda u buducnost: nisu zagrizli u razvoj specijalizovanog elektricnog modela, vec su iskoristili ama bas sve sta su mogli od klasicnog. Verujem da ce i novi Peugeot 308 imati modularnu pogonsku platformu i ponuditi kupcima mogucnost voznje na struju. Dobro dosao, e-308 ! 🙂

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery